Norkus dalyvavo posėdyje, kuriame neturėjo balso teisės

 Gruodžio 8 d. Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojas, pavaduojantis merą Rimantas Norkus dalyvavo be balso teisės Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) valdybos posėdyje.

 

Svarstyta: dėl patobulinto 2010 m. valstybės ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projekto Nr. XIP-1220; dėl reikalavimo kompensuoti padidėjusias savivaldybių biudžetų išlaidas dėl padidintų PVM tarifų; dėl savivaldybių vaiko teisių apsaugos skyrių pavaldumo keitimo; dėl Lietuvos Respublikos mokesčio už aplinkos teršimą ir Lietuvos Respublikos atliekų tvarkymo įstatymų pakeitimo įstatymų projektų (dėl sąvartyno mokesčio įvedimo); dėl savivaldybių vaidmens karo prievolės administravimo procese; dėl Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos reglamento.

 

Pasak R. Norkaus, LSA valdyba konstatavo, kad visus LSA pateiktus siūlymus dėl 2010 m. valstybės ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių Vyriausybė atmetė. Išskyrus galimybę savivaldybėms 5 proc. didinti skolinimosi limitą.

 

Nutarta siūlyti LSA valdybai ir tarybai nepritarti patobulintam Lietuvos Respublikos 2010 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektui.

 

„Vyriausybė atmetė ir savivaldybių reikalavimą kompensuoti padidėjusias savivaldybių biudžetų išlaidas dėl padidintų PVM tarifų. Tiesiog, anot jos, sukitės, kaip išmanote“, – sakė mero pavaduotojas.

 

Merai atmetė siūlymą keisti vaikų teisių apsaugos skyrių pavaldumą. Taip pat nepritarta įvesti sąvartyno mokestį.

 

www.mazeikiai.lt informacija.

www.infomazeikiai.lt