Vakaro tema: 5 vietos, kur geriausia ieškoti antrosios pusės

Balsas.lt

 Šis sąrašas skirtas ne tam, kad būtų suskirstytos vietos „pagal gerumą“ tinkančios ir nelabai susipažinti su moteriškos giminės atstovėmis. Tai labiau trumpas konspektas apie tai, kur ir kaip reikėtų pradėti pažintį. Gyvename demokratiškoje valstybėje, todėl ir pasirinkimo laisvė priklauso Jums.

 

Penkta vieta: Socialiniai tinklai

Šis būdas tinka tau, jei netikėtai pradedi galvoti, kad tavo susipažinimo su kita lytimi įgūdžiai ėmė ir pradingo. Sutinkame su tuo, kad tai žema, kad tai modernios kultūros padarinys, kai įmanoma bendrauti net nematant kito žmogaus mimikų, negirdima balso intonacijų, galų gale – nepajaučiam tikrojo charakterio ir t.t.

 

Socialiniai tinklai su visomis jų blogybėmis ir privalumais atsineša ir viena reikalingą šiuo atveju dalyką – galimybę. Nebūtinai susirasi savo antrąją pusę iš karto, nebūtinai ji bus „Ta“ vienintelė iki pat gyvenimo galo, o gal net užteks pamatyti ją vieną kartą gyvai, kad norėtum iškart  pamiršti.

 

Galimybė, kurią suteikia socialiniai tinklai, yra ta, kad gali save pristatyti šiek tiek geriau, nei yra realybėje. Juk tau reikia tik galimybės su ja susitikti, o tada, romantinių filmų siužetų teigimu, būsi sutryptas arba paaukštintas į „galimo draugo“ statusą.

 

Juk Smetonos laikų senoliai sako, kad pagal drabužį sutinka, o pagal protą išlydi. Tik šioje situacijoje, pagal socialinio tinklo paskyros nuotrauką ir tavo siunčiamas žinutes sutinka, o pagal tavo gyvą savęs reprezentaciją išlydi… O gal pasilieka?

 

Ketvirta vieta: Naktiniai klubai

Laikas iškeisti tavo girtus papezėjimus su draugais prie bokalo į tai, ką žmonės vadina socializacija (paprastai lietuviškai: „darugų ieškojimas“).  Pripažink, kad šnekos vyriškoje kompanijoje apie tai, kad prieš keletą metų sutikai tobulą lietuvaitę, kuri kaip ir būtų „pasirašiusi“ – nepasivers kūnu t.y. neatgabens tau „Tos“  lietuvaitės ant tavo sofos.

 

Limituotas alkoholio kiekis kraujyje (draudžiama prisigerti kaip kiaulei), bent jau pusėtinai stilinga apranga ir lengvas kvepalų (ne tų, kuriuos geria) aromatas yra pagrindas, nuo kurio pradėsi Vytauto užkariavimams prilygstantį žygį.

 

Svarbu neparodyti, kad atėjai ieškoti, liaudiškai sakant, „aukų“.  Juo labiau tavo tikslas ir nėra turėti vienos nakties nuotykį (ar tikrai?), o susirasti galimą rimtą draugę.

 

Naktiniai klubai yra gera išeitis tau, ieškant antrosios pusės, todėl, kad tu gali apžiūrėti savo numatomą moterį, merginą, panelę iš visų pusių: kaip ji elgiasi, turi šalia vaikiną ar ne, spėti, ko ji ieško, palyginti ją su savo, draugams apibūdinta, „tobula lietuvaite“. Tiesiog esi labiau užtikrintas, kad pataikysi ir, tikėkimės, nebūsi atstumtas.

 

Laisva ir neįpareigojanti aplinka visada yra geresnė vietą susipažinti su „Ja“, nei, pavyzdžiui, artimiausiame prekybos centre užkalbinus eilėje stovinčią merginą.

 

Trečia vieta: Darbo vieta

Kažkas yra gražiai pasakęs, kad tikra pora turi žiūrėti ne į vienas kitą, bet viena kryptimi. Šiuo atveju tai išsipildys šimtu procentų, nes abu žiūrėsite į vieną pusę – kaip kiekvieną rytą nuvykti į tą pačią darbovietę.

 

Šioje situacijoje kabinimo būdai skiriasi nuo, tarkime, klubų ar socialinių tinklų. Jie turėtų būti labiau subtilesni ir aktualizuoti būtent konkrečiai darbovietei.
Atšviesk jai reikalingus dokumentus, atnešk kavos, jei reikia pristatyti svarbų projektą – padėk ruošiantis, atvešk į darbą, žerk komplimentus apie jos profesionalumą ir apie tai, kad be jos šita vieta būtų bakrutavusi  ir t.t.

 

Labai tikėtina, kad po tokios viešųjų ryšių akcijos, begalinių komplimentų ir dėmesio tapsi jos ramščiu bet kokią sunkią dieną darbe,  o tai juk pirmas žingsnis užkariaujant dar vis kai kuriais atvejais pasitaikančią „silpnąją“ lytį.

 

Didžiausias minusas, laukiantis Jūsų poros, jei tikrai pavyktų užmegzti santykius – rutina ne tik namie, bet ir darbe. Tas pats veidas tiek namie, tiek darbe. Tos pačios temos apie nevykusį viršininką ar ataskaitą, kuri nerodo geros firmos perspektyvos, galų gale grąsins sugriaužti gražius jausmus.

 

Išsigelbėjimas yra. Stenkis, kad po darbo bent dalis Jūsų užsiėmimų būtų skirtingi. Psichologų teigimu, poroje turi būti tam tikras skirtybių sutapimas t.y. jūs vienas kitą turite papildyti skirtingais potyriais ir aiškiai atskirti darbą nuo savo laisvalaikio.

 

Antra vieta:  Pažįstami, draugai, kolegos

Tai ne vieta, kurioje galima nauja draugystė, o privalumas, kurį suteikia draugų gausa. Jei sugebėsi perkopti tą vyrišką „ego“, kuris sako, kad moterį turiu sumedžioti pats, visa didžioji darbo dalis gali netgi tekti ne tau, o tavo draugui, kuris pažįsta „Tą“ merginą.

 

Šiuo atveju tau reikia tiesiog užverbuoti savo draugą, kuris atliks tą nematomą žvalgybos darbą ir išsiaiškins jos pomėgius, charakterio privalumus, silpnybes ir tai, ar tikrai ji nusiteikusi rimtiems santykiams.

 

Galū gale jei draugas toks geras, tai galės ir suorganizuoti tau susitikimą su ja. Taip pat yra mažesnė tikimybė šioje situacijoje nusvilti bandant, nes visa reikalinga informacija jau tave pasiekė ir tau reikia tik atlikti veiksmą „ateik – pasiimk“.

 

Šnekant muzikiniais terminais, tavo draugas yra tarsi  apšildančioji grupė, kuri paruošia publiką (merginą), sudaro bendrą įspūdį apie tai, kas jos gali laukti, sukuria atmosferą,  o tada į sceną įžengi tu – visas gražus ir pasiruošęs atitikti jos keliamus reikalavimus.

 

Pirmoji vieta: Atostogos

Atostogų vieta gali skirtis: nuo Maljorkos iki kaimo sodybos Šimučių kaime. Atostogas vienija tai, ką mes vadiname atsipalaidavimu. Dažnai tai reiškia ir psichologinį polinkį užmegzti naujas pažintis, nes aplink nėra įtampos, streso, visi aplink gražūs, gamta nepakartojama, o trūksta iki tobulumo (jei trūksta) tik antrosios pusės.

 

Laikas pasirodyti tau. Aišku, reikėtų pradžioje atlikti žvalgomąjį darbą ir įsitikinti, kad tavo norima mergina ar moteris tikrai yra vieniša ir rodo bent mikroskopinius kito žmogaus paieškos ženklus.

 

Tavo taikinys yra tokia pat pavargusi ir geriems įspūdžiams nusiteikusi moteris, todėl tavo guodimasis apie sunkią darbo dieną čia netiks. Geriau pasiruošk būti geras klausytojas, subtilus pašnekovas, klausinėk apie tai, kas ją domina, atrask panašumų tarpusavyje ir juos pabrėžk. Pradžioje geriau tapk geru draugu, nes po to nuo tikslo tave skiria tik žingsnis.

 

Teksto autorius Tomas Nerilas. 4men.lt nuotr.