Kitąmet – 7 ilgieji savaitgaliai

Alfa.lt

 Kitais metais numatomi 7 trijų-keturių dienų poilsio savaitgaliai, iš jų 4 – keturių dienų ir trys – trijų dienų. Vyriausybė trečiadienį turėtų pritarti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui perkelti 4 poilsio dienas, derinant poilsio laiką su švenčių dienomis.

 

Jei Vyriausybė pritars, papildomos poilsio dienos bus vasario 15 diena, pirmadienis (perkelta iš vasario 20 dienos, šeštadienio), kovo 12 diena, penktadienis (iš kovo 20 dienos, šeštadienio), birželio 25 diena, penktadienis (iš birželio 19 dienos, šeštadienio) ir liepos 5 diena, pirmadienis (iš liepos 10 dienos, šeštadienio).

 

Taigi, vasario 16-ąją – Nepriklausomybės paskelbimo, kovo 11-ąją – Nepriklausomybės atkūrimo, birželio 24-ąją – Joninių, ir vasario 6-ąją – Mindaugo karūnavimo šventes turėtume švęsti po 4 dienas.

 

Be to, 2010 metais bus ir daugiau ilgesnių – 3 dienų savaitgalių, kurių dienų nereikia perkelti – Naujieji metai (sausio 1-3 dienos), Velykos (balandžio 10-12 dienos) ir Vėlinės (spalio 30-lapkričio 1 dienos).

 

Vyriausybės nutarimas privalomas valstybės ir savivaldybių įmonėms, o kitoms įmonėms ir organizacijoms yra tik rekomendacinio pobūdžio.