Tėvas turėjo pasirinkti gelbėti sūnaus ar žmonos gyvybę

Alfa.lt

 Kai jo žmona įvairavo automobilį į upę, Stacy Hortonas turėjo padaryti skaudų sprendimą: gelbėti sūnaus ar žmonos gyvybę, rašo Dailymail.co.uk. Jo žmona Vanessa pati sugebėjo išsigelbėti iš paskendusio automobilio, tačiau ji prašė pagalbos padėti jai išsilaikyti vandens paviršiuje, kai tuo metu jų sūnus, 13 metų Silva, buvo įstrigęs skęstančiame automobilyje. Laiko tebuvo išgelbėti tik vieną.

 

S. Hortonas panėrė po vandeniu. Vakaro tamsoje jis galėjo matyti vis giliau grimztantį automobilį. „Bandžiau jį pasiekti, tačiau automobilis buvo per giliai.“ Vyras nusprendė padėti žmonai ir susitaikyti su faktu, kad sūnaus nepavyks išgelbėti. „Užuot rizikavęs mūsų trijų gyvybe, tiesiog pasirinkau išgelbėti žmoną“, – sakė susikrimtęs tėvas.

 

Tragedija prasidėjo tada, kai grupė jaunuolių sudaužė šeimos pašto dėžutę ir pabėgo. Vanessa su sūnumi ir jo draugu sėdo į automobilį jų vytis, o Stacy važiavo iš paskos kitame automobilyje. Silvos draugas ir šeimos šuo, važiavę automobilyje, jau buvo ant kranto tuo metu, kai S. Hortonas atvyko į įvykio vietą. Buvo prabėgusios dvi minutės po to, kai automobilis įvažiavo į upę, Velingtone, Naujojoje Zelandijoje.

 

Berniuką dar bandė išgelbėti į įvykio vietą atvykusi policija ir ugniagesiai, tačiau dėl tamsos jiems to padaryti nepavyko. „Mes išbandėme viską, kas buvo įmanoma, tačiau mūsų pastangos buvo bevaisės“, – sakė gaisrininkų vadovas Gary Wilsonas.

 

Silvos motina, atsidavusi krikščionė, sakė tikinti, kad dabar jos sūnus yra geresniame pasaulyje. Berniuko tėvas pasakojo, kad sūnus buvo labai draugiškas ir turėjo daug draugų. Jis stengdavosi padėti net ir tiems, ko nemėgdavo.

 

„Tai buvo nelaimingas atsitikimas, dėl kurio niekas nėra kaltas. Aš atleidau tiems vaikams, kurie sulaužė mūsų pašto dėžutę. Suprantu, kaip jiems dabar nelengva“, – sakė sūnų praradęs tėvas.