Vakaro tema: Top 10: kaip įveikti pavydą

Alfa.lt

 Ar tavo santykius su mergina komplikuoja pavydas? Jei taip, čia rasi 10 būdų, kaip jį įveikti ir mąstyti blaiviai, rašo AskMen.com. Nors vyrai kiekvieną dieną žvilgčioja į kitas moteris, savo antrosioms pusėms jie gali būti itin griežti. Tačiau klaidinga manyti, kad pavydas išlaikys mylimą žmogų, atvirkščiai – jis dažnai tampa atšalusių santykių ar net skyrybų priežastimi. Pateikiame dešimt patarimų, kaip galite įveikti pavydo jausmą.

 

10. Paklausk savęs, kodėl pavydi

Pirmiausia reikia ieškoti savo jausmų priežasčių. Tai, kaip reaguoji į tam tikrus įvykius, yra tavo charakterio ir patirčių pasekmė. Atsakyk sau, kuri iš žemiau surašytų priežasčių gali lemti tavo pavydo jausmą:

– Praeities patirtis: paskutinė mergina tave išdavė ir dabar tavo saugumo jausmo poreikis yra gerokai sustiprintas.

-Vaizduotė: jei suvoki, kad pats gali išduoti antrąją pusę, bijai, kad taip pat gali pasielgti ir ji.- Geri arba vartoji narkotikus. Taip, alkoholis ar narkotinės medžiagos sukelia įvairių paranojų.

– Ji, skirtingai nei tu, yra mėgstanti bendrauti ir nuolatos apsupta daugybės žmonių.

– Jautiesi nesaugus ir jos nevertas.

– Esi pesimistas. Galvoji, kad viskas, kas gera, kada nors pasibaigia. Ir nors tai yra tikra tiesa, pagalvok apie tai, kad savo pesimistiškomis nuotaikomis ir pavydu tik trumpini tą laiką.

– Ji tau pasipasakojo apie savo praeitį, kurios aistros vis dar neužgesusios. Mintis, kad ji gali miegoti su buvusiuoju, veda tave iš proto.

– Ji nuolatos reikalauja sekso. Didelis seksualinis apetitas verčia galvoti: o kas bus, kai manęs nebus šalia? Mintis, kad ji gali permiegoti su kitu, kelia pavydo jausmą.

 

9. Atsidurk jos vietoje

Geriausia priemonė, leidžianti suvokti, kaip kvailai elgiesi, yra pasižiūrėti į save iš šalies. Jei tu kontroliuoji savo merginą, nuolatos skambinėdamas ir klausinėdamas, ką ji veikia ir kur yra, paprašyk, kad ji tą patį darytų tau. Po kelių dienų tokie erzinantys skambučiai tau leis suprasti pavydo absurdiškumą.

 

8. Bendrauk su jos šeima ir draugais

Stenkis nuoširdžiai ir atvirai kalbėtis su žmonėmis, kurie jai yra artimi. Kilus abejonėms, visada galėsi jomis pasidalyti su jos draugais ir artimaisiais, kurie tave nuramins.

 

7. Pažvelk į savo baimes iš arti

Jei kiekvieną kartą, kai ji eina pasilinksminti, tu įsivaizduoji ją susitinkančią su kitais vyrais, nueik kartu su ja į kelis vakarėlius. Susipažink su jos draugais, svarbiausia – vaikinais. Faktai išsklaidys abejones ir numalšins pavydą.

 

6. Patenkink savo smalsumą

Pasakok jai apie savo pavydą ir tiesiai pasakyk, koks elgesys jį provokuoja. Paprašyk jos atsakyti į tau nerimą keliančius klausimus. Pavyzdžiui, jei ji ilgai užtrunka darbe, paklausk, su kuo ji būna.

 

5. Paversk pavydą į meilinimąsi

Jei negali įveikti pavydo jausmo, bent jau gali jį paversti ne tokiu erzinančiu tavo merginą. Kiekvieną kartą pastebėjęs, kad ji žvilgčioja į kitą, užuot pradėjęs jai priekaištauti, geriau pasakyk komplimentą. Nepamiršk, kad ji miega tavo, o ne kieno nors kito lovoje. Pabandyk išnaudoti tinkamai tą laiką.

 

4. Prisimink savo patirtį

Pameni, kaip sunku buvo pelnyti merginų simpatiją ir kiek kartų teko būti atstumtam? Tai reiškia, kad net jei koks nors niekšas sugalvotų suvilioti tavo merginą, jam reiktų gerokai pavargti.

 

3. Išbandyk ją

Jei jautiesi beviltiškai, tuomet gali griebtis ne itin sąžiningų ir teisingų būdų, kaip įveikti savo abejones. Nusiųsk jai gerai atrodantį savo draugą, kad šis pabandytų ją suvilioti. Jei išbandymas pavyks ir tavo mergina draugą atstums, iš tavo galvos turėtų išnykti įkyrios mintys, kad ji miega su kiekvienu vyru, su kuriuo tik pasikalba.

 

2. Pasisamdyk privatų detektyvą

Jei padėtis tikrai rimta, tada gali kreiptis į profesionalus. Privatus detektyvas seks tavo merginą ir stebės kiekvieną jos veiksmą. Jei sužinosi tik tiek, kad ji eina į darbą ir po jo iš karto grįžta namo, neturėsi priežasčių pavydėti.

 

1. Kreipkis į psichologą

Jei nė vienas iš pateiktų būdų nepadėjo nugalėti pavydo, tau reikia profesionalo pagalbos, kuris padėtų įveikti nepagrįstas mintis ir neracionalius jausmus.
Taip pat pasistenk laisvu metu užsiimti kažkokia tau miela veikla: treniruotėmis, naujų dalykų mokymusi ir t. t.

ĮSPĖJIMAS: jei moteris norės – ji išduos ir niekas negalės jos sulaikyti.