Ministras: jeigu reikės, antivirusiniai vaistai bus dalijami žmonėms

Valstietis.lt

 

Jeigu farmacijos kompanijos nesugebės užtikrinti antivirusinių vaistų tiekimo, jie bus dalijami žmonėms iš rezervo, pareiškė sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas.

„Vaistų yra. (…) Jeigu reikės, tai mes tuos vaistus iš rezervų išdalinsime už dyką žmonėms. Jeigu jau taip farmacijos bendrovės nesugeba susitvarkyti (…), ką gi, valstybė suteikia mums teisę, galią, mes tą ir padarysime. Kelti dirbtinai paniką neleistina”, – Lietuvos televizijos laidai „Savaitė” sakė A.Čaplikas, kurio interviu ištraukas sekmadienį paskelbė lrt.lt.

 

Komentuodamas žmonių skundus, kad vaistinėse trūksta vaistų nuo pandeminio gripo, A.Čaplikas tai pavadino „dviejų didžiųjų farmacijos įmonių karu ir tam tikrais marketingo elementais”.

 

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad ateinantį antradienį Lietuvos vaistinėse vėl turėtų būti prekiaujama vaistinio preparato „Tamiflu” kapsulėmis, kurio trūkumas pastaruoju metu buvo juntamas.

 

Ministro įsakymu leista farmacinei kompanijai UAB „Roche Lietuva”, esant vaistinio preparato „Tamiflu” trūkumui, įvežti jį į Lietuvą nelietuviškoje pakuotėje.