SEKMADIENIO RECEPTAS
Jautiena su grybais
Jums reikės:
~ 1 kg jautienos filė, supjaustytos 1,5 cm riekėmis
400 g pievagrybių
3 svogūno galvos
70 g fermentinio sūrio
5 v. š. majonezo
3 v. š. pomidorų padažo
druskos, pipirų, prieskonių jautienai
Paruošimas:
Mėsą lengvai pamušti. Vieną pusę gausiai pabarstyti jautienos prieskoniais. Apkepti mėsą iš abiejų pusių gerai įkaitintame šlakelyje aliejaus po 1 – 2 min. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą prieskoniuota puse žemyn.
Paruošti grybų įdarą: svogūnus supjaustyti kubeliais, pievagrybius – šiaudeliais. Sūrį sutarkuoti stambia tarka. Apkepinti svogūnus 2 v. š. aliejaus, kol pagels, suberti grybus, kepti nuolat maišant, kol išgaruos didesnė dalis grybų skysčio. Nukelti nuo viryklės, pagardinti druska, pipirais. Ataušinti. Įmaišyti sūrį.
Sumaišyti majonezą ir pomidorų padažą, pagardinti jautienos prieskoniais.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Ant kiekvieno mėsos gabaliuko dėti grybų įdaro (~ 1 cm storio), aptepti majonezo – pomidorų padažo mišiniu. Kepti, kol sūris išsilydys (~ 30 min.).
Skanaus!
www.infomazeikiai.lt