Nauji „Nokia“ krovikliai nemokamai

ATN.LT

 Kompanija „Nokia“ kviečia vartotojus, turinčius ne jos gamybos (trečių šalių) kroviklius pasikeisti juos į naujus nemokamai. Atlikdama įprastą kokybės patikrą, „Nokia“ kompanija nustatė, kad dalis kroviklių, kuriuos pagamino trečiųjų šalių tiekėjai, gali neatitikti kokybės reikalavimų.

Pranešama, kad plastikinis kroviklių korpusas ilgainiui gali atsilaisvinti ir nukristi, tuomet atsivertų vidiniai kroviklio komponentai. Jeigu vartotojas prie jų prisiliestų telefono įkrovimo metu (kai kroviklis įkištas į rozetę), iškiltų galimo elektros smūgio grėsmė. „Nokia“ neturi informacijos, kad dėl pastebėto potencialaus kokybės neatitikimo būtų kilę incidentų ar sužeidimų.

 

Nepatvariais gali būti tik dalis kroviklių, kurie buvo pagaminti vieno iš samdomų tiekėjų. Tai AC-3E ir AC-3U kodais pažymėti krovikliai, kurie buvo pagaminti laikotarpyje nuo š. m. birželio 15 d. iki rugpjūčio 9 dienos, taip pat AC-4U kodu pažymėtas kroviklis, kurio gamybos data yra nuo š. m. balandžio 13 d. iki spalio 25 dienos.

 

Lietuvos, kaip ir kitų Europos šalių vartotojus galėjo pasiekti tik AC-3E kroviklių modeliai. Kiti modeliai – AC-3U ir AC-4U – buvo parduodami Šiaurės Amerikos ir Lotynų Amerikos rinkose.

 

„Nokia” sukūrė specialią interneto svetainę http://chargerexchange.nokia.com, kurioje vartotojai gali gauti daugiau informacijos ir patikrinti, ar jų telefonų kroviklius derėtų pasikeisti.

 

Kompanija „Nokia“ rekomenduoja vartotojams, kurių krovikliai patenka į kroviklių pakeitimo programą, nenaudoti senojo kroviklio ir nemokamai jį pakeisti nauju ir saugiu krovikliu.

 

www.atn.lt