Krepšinio savaitgalis Mažeikiuose bei reikalingos pergalės

 „Mūsų tikslai – aukščiausi.” – taip duodamas interviu vietos laikraščiui prieš sezoną sakė komandos direktorius T.Kavaliūnas. Tačiau traumoms išretinus ekipą viskas krypsta daug kitokia linkme nei norėtusi. „Mažeikių” ekipa per penkerias rungtynes iškovojo dvi pergales ir patyrė tris pralaimėjimus.

 

Jei atsitiesti – tai dabar. Ko gero su šitais žodžiais sutiktų nevienas „Mažeikių” ekipos gerbėjas. Pasirašiusi sutartį su patyrusiu O.Mačerniu bei iš traumų po truputį sugrįžtančiais žaidėjais „Mažeikiai” turi puikią progą atsitiesti po prasto sezono starto bei siekti aukščiausių tikslų.

 

Jau šį savaitgalį (penktadienį ir šeštadienį) mažeikiškiai žais dvejas NKL čempionato rungtynes namuose. Tai puiki proga iškovojant pergales įgauti pasitikėjimo savo jėgomis. Tačiau tai padaryti lengva nebus. Penktadieniniai varžovai – Pakruojo „Meresta”, praėjusį sezoną iškovojusi sidabro medalius. Šis sezonas jiems taip pat prasidėjo ne taip kaip norėtusi. Jie iškovojo tris pergales ir patyrė du pralaimėjimus.

 

Dar prasčiau sezonas prasidėjo lygos debiutantams „KK Radviliškiui”, su kuriais „Mažeikiai” žais šeštadienį. Po to, kai traumos išretino ir jų ekipą, jie šiame sezone patyrė penkis pralaimėjimus bei neiškovojo nei vienos pergalės.

 

Komandų lyderių palyginimas

„Mažeikiai” – „Meresta”

– Pelnomi taškai: 15,8 P.Budreckis (Mažeikiai), 18,4 S.Slivka (Meresta).
– Atkovoti kamuoliai: 5 L.Jacevičius (Mažeikiai), 4,6 T.Balčiūnas (Meresta).
– Rez. perdavimai: 3,2 M.Tamušauskas (Mažeikiai), 4,8 T.Balčiūnas (Meresta).
– Boluoti metimai: 2,8 P.Budreckis (Mažeikiai), 1,2 M.Kumpis (Meresta).
– Klaidos: 3,25 L.Jacevičius (Mažeikiai), 2,6 V.Padgureckas (Meresta).

„Mažeikiai” – „KK Radviliškis”

– Pelnomi taškai: 15,8 P.Budreckis (Mažeikiai), 15,2 R.Grigaitis (KK Radviliškis).
– Atkovoti kamuoliai: 5 L.Jacevičius (Mažeikiai), 8,6 T.Mačiulis (KK Radviliškis).
– Rez. perdavimai: 3,2 M.Tamušauskas (Mažeikiai), 4 A.Vasiliauskas (KK Radviliškis).
– Boluoti metimai: 2,8 P.Budreckis (Mažeikiai), 0,8 R.Grigaitis (KK Radviliškis).
– Klaidos: 3,25 L.Jacevičius (Mažeikiai), 6 A.Vasiliauskas (KK Radviliškis).

Rungtynių pradžia penktadienį 17:00 val. su „Meresta”, o šeštadienį 16:00 val. su „KK Radviliškiu”. Bilieto kaina į rungtynes – 5.00 LT, moksleiviams (pateikus mokinio pažymėjimą) įėjimas nemokamas.