Kosmoso viešbutis duris atvers 2012-aisiais

Elektronika.lt

 Pirmąjį viešbutį kosmose atidaryti ketinanti kompanija teigia pirmuosius svečius galėsianti priimti jau 2012 metais. Viešbutį „The Galactic Suite Space Resort“ kuriančių Barselonos architektų skaičiavimais, trijų parų viešnagė jame kainuos 3 mln. eurų. Į šią kainą įskaičiuoti ir aštuonių savaičių pasirengimo kursai tropinėje saloje, praneša „Reuters“.

 

 

Viešėdami viešbutyje, svečiai galės 15 kartų per dieną stebėti saulėtekį, o kas 80 minučių apkeliaus aplink Žemę. Jie turės dėvėti kostiumus su lipdukais, kad galėtų po savo kambarius judėti prisiklijuodami prie jų sienų kaip Žmogus-voras. 

 

Bendrovės „Galactic Suite Ltd“ vadovas Xavieras Claramuntas, buvęs kosmoso inžinierius, teigia, jog šis projektas jo kompaniją padarys naujosios pramonės lydere, kurios laukia šviesi ateitis, mat prognozuojama, kad ateityje kosmoso kelionės taps vis įprastesniu reiškiniu.

 

„Labai normalu galvoti, kad mūsų vaikai jau galbūt po 15 metų galės savaitgalį praleisti kosmose“, – „Reuters“ televizijai sakė jis.

2007 metais įkurta kompanija „Galactic Suite Ltd“ ketina savo veiklą pradėti nuo vienos kapsulės orbitoje, kuri bus 450 kilomterų virš Žemės ir skries 30 tūkst. kilometrų per valandą greičiu. Joje vienu metu galės būti keturi svečiai ir du astronautai pilotai. Iki stoties nukeliauti reikės pusantros dienos. Tokią kelionę X. Claramuntas prilygino pasitraukimui į kalnus, mat kosmose turistai bus visiškai vieni.

 

„Kai keleiviai atkeliaus raketa, trim dienom ji bus sujungta su kapsule. Taip turistas bus tikras, kad nėra paliktas likimo valiai. Po trijų dienų keleivis sugrįš į raketą ir parskris į Žemę“, – pasakojo jis.

 

Norą keliauti į viešbutį kosmose jau pareiškė daugiau kaip 200 žmonių, o mažiausiai 43 kelionę užsisakė. „Galaclic Suite“ teigia kelionėms naudosianti rusų raketas, kurios kils iš Karibų saloje įrengtos bazės. Tačiau kritikai pastebi, jog iki numatyto laiko projekto nepavyks įgyvendinti bei kelia klausimą, iš kur atkeliaus tam reikalingos lėšos.

 

X. Claramuntas teigia, jog savo tapatybės atskleisti nenorėjęs milijardierius kosmoso entuziastas jau pažadėjo projektui 3 mlrd. dolerių paramą.

 

www.elektronika.lt