SEKMADIENIO RECEPTAS…
Kiauliena medaus ir čiobrelių marinate
Jums reikės:
0,5 kg kiaulienos sprandinės (arba kitokios mėsos)
4 v. š. skysto medaus
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 apelsinų sulčių
1 v. š. grūdėtų garstyčių
1/4 a. š. svogūnų miltelių arba 1 mažas susmulkintas svogūnas
1/4 a. š. garstyčių miltelių arba 1 česnako susmulkinta skiltelė
keli žiupsniai juodųjų pipirų
1/2 a. š. druskos
šviežio čiobrelio.
Mėsą supjaustyti nestorais kepsnio dydžio gabalėliais, lengvai pamušti (kad mėsytė geriau prisigertų marinato ir būtų minkštesnė) arba pabadyti šakute. Dubenėlyje sumaišyti medų, alyvuogių aliejų, apelsino sultis, garstyčias, svogūnų ir česnakų miltelius, pipirus, druską ir kelias šakeles susmulkinto čiobrelio. Sudėti mėsą į marinatą kokioms 30 min.
Įkaitinti grilio keptuvę ir sudėti kepsnelius (atsargiai, labai spirga ir taškosi marinatas). Vienai pusei gražiai apkepus, apversti ir dar pakepti kokias 2 min, neperdeginti, nes medus esantis marinate, gana greit karamelizuojasi, o paskui jau pradeda svilti.
Mėsytė iškepa minkšta, labai gardžiai kvepia apelsinais ir čiobreliais. Valgyti su lengvomis ir gaiviomis vasariškomis salotomis.
Skanaus!
www.infomazeikiai.lt