Masažas: ir kūnui, ir sielai

Balsas.lt

 Sakoma, kad sveikame kūne, sveika siela. Tačiau masažas yra būtinas ne tik sveikatai, bet ir harmonijos kūrimui, streso mažinimui ir relaksacijai.

Šokoladinis masažas

Manoma, kad šokoladas veikia kaip puikus antidepresantas ir afrodiziakas. Šokoladinis kūno masažas mažina įtampą, stimuliuoja, gerina savijautą, o saldus kakavos aromatas suteikia malonių pojūčių ir kelia nuotaiką. Šokolado terapija ne tik puiki atsipalaidavimo, aromaterapijos procedūra, bet ir efektyvi anticeliulitinė priemonė, kuri tonizuoja ir minkština odą.

 

Masažas su medumi

 

Medaus masažas yra refleksoterapijos atmaina. Medaus ir masažo derinys padeda išlaikyti gerą formą stresų ir perkrovų metu. Gilūs masažuotojo judesiai ir medaus tąsumas suaktyvina kraujotaką, tuo pagerindamas audinių bei vidaus organų aprūpinimą deguonimi ir reikalingomis medžiagomis. Medaus masažas taip pat atstoja viso kūno pilingą, oda tampa švari, švelni bei stangri.

 

Medus puikiai absorbuoja toksinus ir šlakus, pagreitina jų pašalinimą iš organizmo. Po šio masažo kurį laiką visame kūne jaučiama maloni šiluma, todėl šis masažas ypač tinka šaltuoju metų laiku kaip profilaktinė priemonė prieš plaučių ligas, bronchitą, norint sustiprinti imuninę sistemą, celiulito mažinimui, nugaros ir sąnarių skausmams mažinti.

 

Ajurvedinis masažas

Aromatai visada buvo svarbūs žmonių gyvenime. Tūkstantmečiais žmonės žavėjosi grynaisiais kvapiųjų augalų ekstraktais, vertino jų gydomąsias savybes ir nepakartojamą aromatą. Masažas su kvapiaisiais eteriniais aliejais – tai dvasios ir kūno gydymas. Šio masažo esmė – rankų prisilietimo ir kvapų gydomųjų galių ryšys. Eteriniai aliejai įsigeria į kūną pro odą, taip pat įkvepiami masažo metu. Augalų eteriniai aliejai padeda sureguliuoti natūralią organizmo pusiausvyrą, stiprina imunitetą, pagerina kraujotaką, šalina toksinus. Patiriamas gilus atsipalaidavimas, išnyksta neigiamos emocijos ir sugrįžta dvasinė pusiausvyra.

 

Tibeto masažas

Tibeto ar taurės vakuuminis masažas – tai sena gydymo – sveikatingumo sistema, pagrįsta vakuumo veikimo principu, sukurto nuo stipriai prie kūno prispaustos taurės. Masažuojamo ploto paviršius padengiamas augaliniu aliejumi, po to taurėje sukuriamas vakuumas. Vakuumas po stipriai prispausta prie kūno taure iššaukia žymų vietinio kraujo pritekėjimą į audinius.

 

Apykaitiniai, imuniniai, atstatomieji procesai audiniuose padidėja 10-100 kartų. Veikiant vakuumui išsiskiria prakaito ir riebalinių liaukų sekretai, į kurių sudėtį įeina: druskos, šlapimas, acetonas, tulžies rūgštys, kurios atitinkamomis koncentracijomis nuodija organizmą.