M. Račkausko gimnazijos Sukakties šventė

Šiandien, spalio 23 dieną, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazija, viena seniausių mokyklų rajone, švenčia garbingą 90 metų jubiliejų. 13.30 val. Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje buvo aukojamos šventos Mišios, 15 val. miesto kultūros centre įvyko Sukakties šventė, trukusi daugiau nei 3 valandas. Šventės metu susirinkusius linksmino ne tik gimanzistai, mokytojai, bet ir buvę gimnazijos mokiniai: Eglė Jackaitė, Jūratė Miliauskaitė ir kiti.
 
Sveikinimo žodžiai liejosi: sveikino Mažeikių  meras, seniūnas, švietimo skyriaus, apskrities atstovai. Raiškia lietuviška kalba susirinkusius nudžiugino Vilniaus Universiteto Filologijos fakulteto dekanas dr. Antanas Smetona, kiti Universiteto profesoriai ir dėstytojai. Savo šlovės valandos sulaukė dauguma gimnazijos mokytojų, kuriems atiteko ne tik valdžios institucijų padėkos raštai, bet ir susirinkusiųjų audringos ovacijos. Ypatingų padėkų susilaukė daugiau nei 20 metų mokyklos (o vėliau ir gimnazijos) Direktore dirbusi Mirdza Žiaurienė.
 
InfoMažeikiai.lt kolektyvas taip pat sveikina visą gimnazijos bendruomenę su įspūdingu ir prasmingu gimnazijos jubiliejumi.
 
p.s. Šie metai turtingi mokyklų ir gimnazijų jubiliejais – lapkričio 7 dieną savo 90 metų jubiliejų švęs Viekšnių gimnazija. Šventės programą rasite čia.
{morfeo 60}