Socialinės akcijos "Išsaugoti namai" – išsaugoti gandralizdžiai

 

Šiandien 16 val. Mažeikių kultūros centre įvyko akcijos-parodos Išsaugoti namai” atidarymas. Susirinkus  negausiam būriui žiniasklaidos atstovų buvo pristatytas šio projekto tikslas ir aptarti rezultatai. 

Lietuvos energetikai, siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į nacionalinę vertybę – baltuosius gandrus, šiemet suorganizavo socialinę akciją „Išsaugoti namai”. Šio projekto tema – Gandrų gyvenimas: nuo gandriukų iki skrydžio. Socialinei akcijai „Išsaugoti namai” 26 profesionalūs fotomenininkai iš kiekvieno Vakarų Lietuvos miesto bei miestelio pateikė savo fotografijas. 27 -asis parodos dalyvis – „VST” darbuotojas, konkurso tvarka laimėjęs galimybę dalyvauti šioje socialinėje akcijoje.

 

 

 

 

Ši akcija-paroda keliauja per visą Vakarų Lietuvą, kur vietos bendruomenės nariai ir svečiai gali pasigėrėti fotomeninkų užfiksuotais kadrais, pabandrauti, pasidalyti mintimis. Pats parodos atidarymas vyko Vilniaus Rotušės aikštėje rugpjūčio 30 -ąją.

 

Jau penkerius metus energetikai ankstyvą pavasarį ir vėlyvą rudenį savo lėšomis virš elektros stulpų iškelia specialius metalinius stovus ant kurių paukščiai vėliau gali saugiai sukti savo lizdus. Šį pavasarį Vakarų Lietuvoje energetikai iškėlė daugiau kaip 500 gandralizdžių.

 

Šiemet iš Aplinkos ministerijos „VST” gavo apdovanojimą už gandralizdžių išsaugojimą. Tokį apdovanojimą bendrovė gavo jau antrą kartą. 

 

 

 

AB „VST” aptarnaujamoje teritorijoje yra apie 3000 gandralizdžių, sukrautų ant elektros stulpų. Daugiausia gandralizdžių Mažeikių rajone yra Ukrinų, Židikų ir Renavo gyvenvietėse.

 

Pasigrožėti įamžinatomis baltųjų gandrų akimirkomis galite ir Jūs. Parodada veiks iki penktadienio, būtinai apsilankykite ir daugiau sužinokite apie gandrų gyvenimą iš arti.

 

www.infomazeikiai.lt