Jaunimas nebegali gyventi be interneto

Alfa.lt

 Atliktas tyrimas tarp 16 ir 24 metų jaunuolių parodė, kad 75 proc. jų neįsivaizduoja savo gyvenimo be interneto, praneša bbc.co.uk.Šis tyrimas, pristatytas Didžiosios Britanijos parlamente, buvo atliktas labdaros organizacijos „YouthNet“. Jis taip pat parodė, kad keturi iš penkių jaunų žmonių patarimo ieško internete.

 

Beveik trečdalis pridėjo, kad jie nejaučia poreikio apie problemas pasikalbėti su žmogumi akis į akį, jiems pakanka šaltinių, randamų internete. 76 proc. apklaustųjų sakė, kad internetas yra saugus, „jei žinai, ką darai“.

 

„Tikriausiai vidutinio amžiaus jaunuoliai yra labiausiai pažeidžiami, – sakė psichologas Grahamas Jonesas, komentuodamas tyrimų rezultatus. – Manau, kad vaikams ir jaunuoliams iki 20 metų technologijos tiesiog „įauga“ į sąmonę“, – sakė jis ir pridūrė, kad nenuostabu, jog gyvenimas virtualioje erdvėje jiems tampa svarbesnis nei realus.

 

Jauniems žmonėms, gyvenantiems kompiuterių ir mobiliųjų telefonų amžiuje, technologijos tampa neatskiriama gyvenimo dalimi, išnyksta ribos tarp virtualaus ir fizinio pasaulio. Matydamos dėl to kylančias problemas, įvairios jaunimo organizacijos savo veiklą skiria saugiam interneto naudojimui bei tėvų, kurie dažnai nežino, kuo užsiima jų atžalos virtualioje erdvėje, švietimui.