Vakaro tema: Ką veikti po sekso?

Balsas.lt

 

Regis, kam kurti kokius nors planus? Jei seksas puikus, viskas susiklostys savaime. O kas tuomet, jei jis eilinis ar net šiaip sau? Arba tiesiog siaubingas?.. Net keista, kiek daug dėmesio skiriame pačiam seksui ir kiek mažai galvojame, ką veiksime “po viskam”. Ir be reikalo! Juk būtent tuomet ir gali dėtis patys įdomiausi dalykai…

 

Klasikinis variantas – “atsukome vienas kitam nugarą ir užmigome” – labai jau neįdomus. Neskubėkite griebtis ir tokio: “Apsirengėme ir išsiskyrėme visiems laikams”. “Eime į virtuvę kepti bulvyčių” – jau geriau, bet irgi anaiptol ne idealu… Rasi, be mokslinio požiūrio į šią delikačią problemą neišsiversime. Taigi ką daryti po sekso?

 

PO 10 BALŲ SEKSO

Tik nereikia… nedelsiant pradėti postringauti apie užsienio politiką ar jūsų bendrą ateitį. Staigus perėjimas nuo visiško atsipalaidavimo prie rimto pokalbio nepagerins nuotaikos nei jai, nei jam. Geriau imkitės… kavos ir cigarečių.

 

O ką? Net labai iškalbingas variantas tiems, kurie nesikrausto iš proto dėl sveikos gyvensenos. Jei vis dėlto sveikata jums brangesnė už išorinius efektus, išgerkite arbatos su šokoladu. Bet galima ir… nusnūsti.

 

Nebūtina lįsti į pižamą ir nugrimzti į ilgą miegą, – juk galima tiesiog pasivolioti lovoje, užsimerkti ir snūstelti vienas kito glėbyje. Juk tas taip malonu! Na, o vėliau jau gali įvykti bet kas. Tarkim, nuspręsite, kad galima… paišdykauti. Ir pradėsite žaisti slėpynių ar, radę šaldytuve plaktos grietinėlės, piešti viens kitam ant nuogo kūno keltų raštus.

 

Kažkurią akimirką abiem taps aišku, kad balti zigzagai neturi nueiti veltui ir teisingiausia tokiomis sąlygomis būtų… dar kartą gerai pasimylėti. Kam praleisti tokią galimybę? Geras seksas – pernelyg vertingas dalykas, kad reikėtų laukti kito sykio.

 

PO 5 BALŲ SEKSO

Tik nereikia… iškart pulti prie savo reikalų. Na taip, šįkart nieko stulbinamo neįvyko, bet juk viskas ne taip jau ir blogai. Geriau paragaukite… ananasų šampane.

 

Šiokį tokį nusivylimą abu vis dėlto patyrėte, tad norėdami sumažinti įtampą nusprendžiate išgerti po taurę šampano ir pagaliau prapjauti prieš kelias dienas pirktą sultingą ananasą. Juk tai tas, ko reikia! Bendros pastangos įveikti “žvynuotą” vaisių kyšteli mintį, jog metas… grįžti į lovą.

 

Pirma, tai malonu: judu geriate bruderšaftą, užsikandate ananasu ir apskritai mėgaujatės akimirka. Antra, jums nusišypso puikus šansas… paplepėti apie šį bei tą.

 

Suprantama, judu nekalbėsite apie užsienio politiką ar jūsų bendrą ateitį. Siurbčiodami vyną, imsite aptarinėti naujausią žymaus japonų režisieriaus filmą. Po 15 minučių taps aišku, kad beprasmiška gvildenti šį kinematografijos šedevrą, jei nesate jo matę. Taigi nusprendžiate pataisyti padėtį ir… pažiūrėti filmą.

 

Ir vis dėlto peržiūrą ir aptarimą teks atidėti. Kažkaip netyčia išėjo, kad vos tik praslinkus pirmiesiems titrams judu užvaldė neįveikiamas noras… drauge pasimėgauti dušu. Įprasta higieninė procedūra, bet jums ji tapo malonių erotinių įspūdžių šaltiniu. Teisingiausia išeitis tokiomis sąlygomis… geras seksas.

Kam praleisti tokią galimybę?! Geras seksas – pernelyg vertingas dalykas, tad nereikia atidėlioti.

 

PO 2 BALŲ SEKSO

Tik nereikia… apsimesti, kad viskas buvo puiku. Jūs abu suprantate, jog taip nėra, ir nereikia dar labiau visko komplikuoti bandant vaidinti. Žinoma, kitas kraštutinumas nė kiek ne geresnis: blogas seksas – toli gražu ne dingstis apipilti partnerį priekaištais.

 

Geriau rinkitės… mėsą su bulvėmis. Neromantiška? Taip! Užtat skanu. Seksas, net nevykęs, žadina apetitą, taigi noras iššluoti šaldytuvą visai suprantamas ir natūralus. Be to, valgis – dar vienas būdas patirti perdėm fizinį malonumą. Ir dar: skanus maistas skatina endorfinų gamybą, o tai savo ruožtu gerina nuotaiką. O kai nuotaika puiki, galima ir… pažaisti.

 

Tarkim, paskambinti pianinu. Arba, jei jo nėra, pažaisti žodžiais (tiks ir kortos, loto, “Monopolis” ir kt.). Rinkitės, kas jums prie širdies. O jei visai jau žemiškai, tai galima tiesiog… pasikalbėti. Tik jokios politikos!

 

Jei nesėkmės lovoje jus lydi reguliariai, kodėl nepasikalbėjus būtent šia tema, pradedant pokalbį garsiąja fraze: “Nori pasikalbėti apie tai?” Psichologai tvirtina, kad garsiai išsakytą problemą galima laikyti perpus išspręsta. Juk gali būti, kad pradėjus šią šneką jūsų galvoje šmėkštels ne viena puiki mintis, pavyzdžiui… eiti tvarkyti savų reikalų.

 

Ką gi, tinkamas variantas, jei neplanuojate ir toliau būti sykiu. Bet greičiausiai taip nėra, jei jau nusprendėte pradėti tokį pokalbį.

Arba… eiti gulti. Iš ryto viskas atrodys ne taip juoda. Tik neužmirškite palinkėti vienas kitam labos nakties.

Arba… pabandyti dar kartą. Na ir kas, kad viskas buvo ne taip, kaip norėjote, bet juk tai dar ne dingstis atsisakyti minties suteikti vienas kitam malonumą. Svarbiausia – į viską žiūrėti kūrybiškai.

 

Būdų paįvairinti seksualinį gyvenimą žmonija sugalvojo nemažai – nuo “Kamasutros” ir vonios su kvapniaisiais aliejais iki įmantriausių žaisliukų ir sekso reikmenų parduotuvių. Tad kam praleisti tokią galimybę ir laukti kito karto!