Prasidėjusi septintoji „Išsipildymo akcija“ kviečia dalytis gerumu

Vilniausdiena.lt

 Per šešerius „Išsipildymo akcijos” metus Lietuvos žmonės pagalbos prašantiems vaikams paaukojo beveik 13 900 000 litų. Pasidalinti gerumu ir septintąjį kartą juos vėl kviečia TV3 ir SEB bankas. Kaip ir pernai, šiemetinė „Išsipildymo akcija“ bus įgyvendinama trim etapais. Nuo spalio 12-osios iki lapkričio pradžios projekto iniciatoriai kvies atkreipti dėmesį į vaikų psichologines problemas ir prisidėti prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ programos „Galimybė gyventi geriau“.

 

„Iš pernai vykusios akcijos skirtų lėšų mūsų rengiamoje programoje dalyvavo 25 globos įstaigos. Iš viso specialiems psichologų pratyboms su vaikais buvo skirta daugiau kaip 360 000 litų. Grupiniuose mokymuose vaikus mokėme bendrauti, spręsti konfliktus, pažinti save, kitus ir aplinką, išmokti atjautos ir įgyti daugiau pasitikėjimo savimi. Malonu, kad mūsų darbas nenuėjo veltui ir vaikai patyrė teigiamų pokyčių“, – apie vykdomą programą pasakojo vienas iš programos „Galimybė gyventi geriau“ iniciatorių psichologas Evaldas Karmaza.

 

Lapkričio pradžioje prasidėjęs antrasis „Išsipildymo akcijos 2009“ etapas bus skirtas kilniam tikslui – siekti, kad kuo daugiau vaikų globos namų auklėtinių susirastų naujus namus ir šeimą. Jo metu surinktos lėšos bus skirtos vaikų globos namų buičiai gerinti.

 

Gruodžio pradžioje prasidės trečiasis akcijos etapas. Visi bus kviečiami aukoti skaudžių istorijų herojams. Pernai tokių istorijų buvo net dvylika. „Išsipildymo akcija“ likimo nuskriaustiems vaikams padėjo gerindama jų skurdžią buitį, pirkdama vaistus ir būtiniausius sveikatą stiprinančius bei sveikti padedančius dalykus, taip pat Kauno ir Vilniaus universitetinėms ligoninėms padovanojo labai reikalingą – tūkstančius gyvybių išsaugoti padedančią techniką.

 

Visą šių metų akciją vainikuos telemaratonas ir šventinis koncertas.

 

Paaukoti vaikams šiemet geros valios žmonės gali telefonu – skambindami arba siųsdami SMS žinutes su žodžiu VAIKAMS trumpaisiais numeriais 1890 (auka 2 Lt), 1891 (auka 5 Lt), 1892 (auka 10 Lt) ir pervesdami pinigus į sąskaitą banke (sąskaitos numeris SEB banke LT89 7044 0600 0385 2791, banko kodas 70440, gavėjas – Labdaros fondas VIENYBĖ). Ryšio operatoriai Omnitel, Bitė GSM, Teo ir Mediafonas ir šiemet atsisakė administravimo mokesčio už akcijos žinutes ir skambučius, tad visi suaukoti pinigai atiteks vaikams iš globos įstaigų. Tele2 ryšio vartotojai, įmonei neatsisakius administracinio mokesčio, aukoti negali.