Majų vyresnysis: 2012 pasaulio pabaigos nebus

Balsas.lt

 

 

 

Majų civilizacijos vyresnysis teigia, kad jam jau nusibodo žmonės, klausiantys ar 2012 metais ateis pasaulio pabaiga.
Apolinaras Chile Pixtunas sako, kad ši data nežymi pasaulio pabaigos. Nepaisant tikinimų, kad Majų kalendoriuje įrašyta, jog šią dieną „laikas išbėgs“.

 

„Praėjusiais metais aš grįžau iš Anglijos, Dieve, ten žmonės dėl šios datos kraustosi iš proto,“ – DailyTelegraph sakė Majų vyresnysis.
A. C. Pixtunas tikina, kad „Paskutiniojo teismo dienos“ teorijos yra kilusios iš Vakarų pasaulio, bet ne Majų pranašysčių.

 

Du tūkstantmečius apimantis laikotarpis nesibaigia šia data, bet pasaulio pabaigos entuziastai suradę keletą astrologinių sutapimų, kurie nutiks būtent tą dieną, pranašauja pabaigą.

 

Majų civilizacija, savo „aukso amžių“ išgyveno 300 – 900 metais po Kristaus ir istorijoje pasižymėjo kaip talentingi astronomai.
Majai sudarė ilgalaikį kalendorių, kurio pradžia laikomi 3 114 metai prieš Kritų. Jis susideda iš 394 metų periodų, vadinamų Baktun.

 

Majams skaičius trylika turėjo ypatingą, net grėsmingą reikšmę, o tryliktasis Baktun kaip tik ir baigiasi 2012 metais gruodžio 21 dieną.
1960 metais rastame Majų išraižytame akmenyje užrašytoje pranašystei minimi 2012 metai. Be to, minimas karo Dievas bei kūrėjas Bolon Yokte. Pranašystėje rašoma, kad kažkas tais metais įvyks , tačiau neiššifruojama jos pabaiga palieka mokslininkus spėlioti.

 

„Tai ypatinga sukūrimo šventė. Majai niekuomet nesakė, kad pasaulis pasibaigs, jie niekuomet nesakė, kad būtinai įvyks kažkas blogo. Jie tiesiog užrašė šią ateities šventę ant monumento,“ – tikino Teksaso universiteto majų epigrafijos specialistas, Davidas Stuartas.