Penkiametės globa patikėta įtariamojo seseriai

Valstietis.lt

 Kauno rajono Vaiko teisių apsaugos tarnybos pirmadienį priimtu sprendimu, šiuo metu paieškomo Drąsiaus Kedžio penkiametės dukros globa patikėta jo sesers šeimai. Po praeitą pirmadienį Kaune įvykdytos dvigubos žmogžudystės, kurios padarymu įtariamas D.Kedys, jo auginama dukra buvo paimta vaiko teisių apsaugos darbuotojų. Mergaitė antradienį buvo paimta iš darželio ir išvežta į Vaiko raidos centrą Vilniuje.

 

Į mergaitės globą pretendavo trys globėjai – jos seneliai – D.Kedžio tėvai, su kuriais ji gyveno pastaruosius metus, D.Kedžio sugyventinės tėvai ir D.Kedžio sesers šeima.

 

Penkiametės globa nuo šiol rūpinsis D.Kedžio sesers – Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjos Neringos – ir jos vyro advokato Aido Venckų šeima. Iš mažametės motinos Laimutės Stankūnaitės teismo sprendimo yra atimta galimybė auginti mergaitę.

 

D.Kedys yra apkaltinęs jos dukros tvirkinimu politiką Andrių Ūsą, Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, o sąvadavimu – buvusią sugyventinę L.Stankūnaitę ir jos seserį Violetą Naruševičienę. Praeitą pirmadienį Kaune buvo nušautas teisėjas J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė, o D.Kedys dingo.