Greitųjų kreditų verslas nedejuoja ir plečiasi

Bernardinai.lt

 Greitieji vartojimo kreditai – net ir sunkmečiu verslininkų dėmesio sulaukianti verslo niša. Naujų rinkos dalyvių negąsdina ir maunamas įstatymų apynasris ar ekspertų perspėjimai gyventojams apie žvėriškas šių bendrovių palūkanas, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios”.

 

Registrų centras pastaraisiais mėnesiais mirga nuo įrašų apie naujai įsteigtas vartojimo kreditų bendroves. Jau dabar jų priskaičiuojama daugiau nei 20, o rinkos dalyviai sako, kad tai – dar ne riba.

 

Greitųjų vartojimo kreditų asociacijos pirmininkas, greitųjų paskolų įmonės „Ferratum” direktorius Vilmantas Midvikis sako, kad erdvės veiklai yra iki 40-čiai greitųjų kreditų bendrovių, tačiau pripažįsta, kad tuomet konkurencija kai kuriems rinkos dalyviams galėtų tapti nepakeliama.

 

Priešingai nei bankai, greitųjų kreditų bendrovės neskelbia paskolos palūkanų, o tik absoliutų grąžintinos sumos dydį ar palūkanas litais.
Greitųjų vartojimo kreditų asociacija neslepia, kad metines palūkanas tektų skaičiuoti šimtais procentų.

 

Pavyzdžiui, vidutinio dydžio (apie 800 litų) paskolos maždaug 20-iai dienų metų palūkanos siektų 400 proc. Palyginti – bankai vartojamąsias paskolas litais teikia už iki 20 proc., o eurais – iki 10 proc. siekiančias palūkanas.

 

Bankai nelinkę viešai vertinti greitųjų kreditų bendrovių ir jų kainodaros, tačiau leidžia suprasti, kad konkurencija su jomis vyksta.

 

www.bernardinai.lt