Dviguba žmogžudystė: skerdikas buvo nusitaikęs ir į dar vieną auką

Valstietis.lt

 Praėjus dienai po nevaldomo žudiko šėlsmo Kaune, kol kas jis dar vaikšto laisvėje. Pirminiais duomenimis, pirmadienio vakarą kruviną kerštą skerdikas ketino įvykdyti ir dar vienai aukai, tačiau tragedijos išvengta. Buvusį aukšto politiko visuomeninį padėjėją įtariamasis yra kaltinęs pedofilija.

 

Teisėjas nušautas suvaidinto eismo įvykio metu

Šio nusikaltimo tyrimą atliekančios Kauno apygardos prokuratūros vadovas Kęstutis Betingis nurodė, jog kol tęsiamos pagrindinio įtariamojo paieškos, bus aiškinamasi ir kodėl užsitęsė mažametės mergaitės tvirkinimo tyrimas.

 

Teisėjo ir moters nužudymu įtariamas besislapstantis medžiokliniu šautuvu ginkluotas Drąsius Kiedis (g. 1972 m.) yra ne kartą teigęs, jog nusivylė užsitęsusiu tyrimu dėl jo dukros tvirkinimo ir nepasitiki Kauno pareigūnais. Kodėl užsitęsė pedofilijos tyrimas, aiškinsis ir parlamentarai.

 

Pirmadienio vakarą Aleksote buvo rastas autobusiukas, kuriuo, kaip įtariama, važinėjo žudikas. Transporto priemonėje nerasta ginklo. Kol kas slapstosi ir ginkluotas įtariamasis. Autobusiukas rastas netoli Andriaus Ūso, kurį D.Kedys taip pat kaltino pedofilija, namų. Netrukus po dviejų žmogžudysčių įvykdymo A.Ūsas pranešė, kad jis ir jo šeima yra tinkamai apsaugota.

 

Pareigūnai metė didelės pajėgas dviejų žmonių nužudymu įtariamo dvivamzdžiu šautuvu ginkluoto kauniečio D.Kedžio paieškoms – jo ieškoma sraigtasparniu, kruopščiai tikrinami išvažiavimai iš miesto, pasitelkti „Aro” pareigūnai.

 

Įtariama, jog paieškomas D.Kedys galėjo pasikėsinti į Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo 47-erių Jono Furmanavičiaus gyvybę, nes ne kartą yra viešai kaltinęs jį savo mažametės dukros tvirkinimu.

 

Taip pat D.Kedžiui inkriminuojamas ir buvusios sugyventinės sesers Violetos Naruševičienės (g. 1967 m.) nužudymas. Šis kaunietis yra ne kartą viešai pareiškęs, kad jo buvusi gyvenimo draugė Laima Stankūnaitė už tam tikrą mokestį leidžia pedofilams tvirkinti jųdviejų mažametę dukterį. Taip pat D.Kedys yra pareiškęs, kad pedofilams savo dukrą patikėdavo ir V.Naruševičienė.

 

Prokurorai pirmadienį pranešė, kad yra pasirūpinta penkiametės D.Kedžio dukros saugumu. Taip pat informuojama, kad saugi yra ir mergaitės mama L.Stankūnaitė.

 

Žudiko kulka pirmadienio rytą Kauno senamiestyje, šalia Arkikatedros, pakirto Kauno apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją J.Furmanavičių. Teisėjas buvo nušautas prie savo namų suvaidinto eismo įvykio metu. J.Furmanavičiaus pavardė neseniai sušmėžavo tariamame pedofilijos skandale, tačiau įrodymų niekam nebuvo pateikta. Šią painią istoriją narplioja Vilniaus apygardos prokuratūra.

 

Pirmadienį Kaune popiet nušauta pareigūnų ieškomo D.Kedžio, kuris pedofilija kaltino J.Furmanavičių, buvusios gyvenimo draugės sesuo. Valstietis.lt žiniomis, D.Kedys yra pagrindinis įtariamasis įvykdęs abi žmogžudystes. Įtariamasis yra ginkluotas.