Poros povestuvinė kelionė laivu truko 4 metus

 Balsas.lt

 Jaunavedžių pora, kuri ketveriems metams buvo išplaukusi į povedybinę kelionę aplink pasaulį, pagaliau grįžo namo – su dvejų metukų dukrele. Nuo 2005 metų gegužės, kai įvyko jų vestuvės, britai Dave’as ir Hazel McCabe keliavo aplink pasaulį renovuotu traleriu. Iš pradžių jie plaukiojo palei Europos ir Šiaurės Afrikos krantus, o vėliau plaukė per Atlanto vandenyną, aplankydami Kanarų ir Azorų salas.
Po to sutuoktinių kruizas tęsėsi aplink Karibų salas iki rytinio Amerikos kranto – iš viso buvo sukartas 22530 kilometrų kelias.

 

Kelionės metu 37 metų ponia McCabe pasijuto nėščia. 2007 metais ji iš Karibų sugrįžo į Didžiąją Britaniją, kur pagimdė dukrą, ir vėl tęsė kelionę – jau trise.

 

„Katie yra išties aktyvi mergaitė, nuostabu, kad ji buvo kartu su mumis laive”, – sakė moteris.

Dabar pora jau grįžo į savo namus Topshame Devono grafystėje ir planuoja pradėti valčių statybos verslą.

 

Ponas McCabe, buvęs keltininkas, sako: „Mes nukeliavome 14.000 mylias. Tai buvo stebuklinga kelionė. Dabar turime rimtai padirbėti. Keliaudamas nepatiri daug išlaidų, pinigų prireikia tik sustojus. Nors kelionė buvo labai smagi, šaunu vėl būti namuos, ypač susitikti su senais draugais”.

 

Beplaukiant poros laivą ne kartą buvo užklupusi audra, net ir Šiaurės Amerikos uraganas, pridaręs nemažai žalos laivui. Ponas McCabe pasakojo: „Nuostabiausias dalykas, kai dienų dienom būdamas vidury Atlanto nematai nė gyvos dvasios, ir staiga tave apsupa delfinai. Vieną naktį prie mūsų atplaukė 30 delfinų būrys. Būtent tokie dalykai suteikė mūsų kelionei daug žavesio”.