"Mažeikiai" po atkaklios kovos nugalėjo "Neptūną"

 

Mažeikių „Mažeikiai” baigė pasirengimą sezonui. Paskutinėse draugiškose varžybose „Mažeikiai” namie, rezultatu 77:74 (18:19, 20:15, 19:8, 20:32) nugalėjo Klaipėdos „Neptūno” ekipą. Šeimininkams vis dar padėti negalėjo traumą besigydantis ekipos lyderis Marijus Norkus.

 

Mažeikiškiai susitikimą pradėjo spurtu 7:0. Nors LKL pusfinalininkų treneris paprašė mintuės pertraukėlės, ji uostamiesčio komandai nepadėjo. Įpusėjus pirmajam kėliniui „Mažeikių” persvara jau buvo dviženklė – 15:5. Tačiau tada „Neptūnas” atsigavo, bei kėlinį baigęs spurtu 14:3 laimėjo jį rezutlatu 19:18.

 

Antrajame kėlinyje jau atrodė, kad klaipėdiečiai iniciatyvos nebepaleis. Jie buvo įgiję ir 6 taškų persvarą, tačiau kėliniui einant link pabaigos „Mažeikiai” dar kartą persvėrė rezultatą bei komandos ilsėtis išėjo švieslentėje degant tokiems skaičiams – 38:34.

 

Prasidėjus trečiajam kėliniu „Mažeikiai” atrodė daug geriau. Didžiają dalį kėlinio jie pirmavo 15, o vienu metu persvara siekė net 17 taškų. Klaipėdos klubas niekaip nerado priešnuodžių šeimininkų gynybai. Po trijų kėlinių komandas skyrė jau 15 taškų atžyma – 57:42.

 

„Neptūnas” vos tik prasidėjus paskutiniosioms dešimt minučių rodė, kad ginklų sudėti dar nežada. Net penkis tritaškius iš eilės pataikę klaipėdiečiai laimėjo atkarpą 15:0, o vėliau sugebėjo ir įsiveržti į priekį. Tačiau vėliau drausmingiau žaidė Aloyzo Rudžio auklėtiniai, kurie likus dviem sekundėm pirmavo dar 6 taškais, tačiau fantastišku tritaškiu iš vidurio aikštės rungtynes užbaigė „Neptūnas”.

 

Žaidėjų statistika vedama nebuvo.

Sekančias rungtynes „Mažeikiai” žais jau šį penktadienį (10.02) su Tauragės „Bremena-Karšuva”. Tai bus atsakomosios antrojo LKF mažosios taurės etapo rungtynės. Pirmąsias „Mažeikiai” išvykoje laimėjo rezultatu 71:58.