„Mažeikiai“ po pirmojo rato jau turi penkiolika taškų

Lygiosiomis pirmąjį šalies futbolo A lygos čempionato ratą savo stadione baigė „Mažeikių“ futbolo komanda. Per jį mažeikiškiai pelnė net penkiolika taškų, kai tuo tarpu pernai dvylika taškų jie surinko per visą sezoną.

Dvikovą su ketvirtą vietą šalies futbolo A lygoje užimančia „Šiaulių“ komanda mažeikiškiai po rungtynių, kuriose netrūko aštrių momentų, baigė be įvarčių – 0:0.

 

„Manau, kad prieš varžybas keltus tikslus mums pavyko įgyvendinti. Labiausiai nerimą kėlė tai, kad dar trečiadienį rungtyniavome su Gargždais ir buvo abejonių, ar žaidėjams pavyks atgauti jėgas, laimei, šios dvejonės nepasitvirtino. Jau prieš varžybas su gargždiškiais į komandos sudėtį pavyko įtraukti tris naujus žaidėjus, rungtynių su šiauliečiais metu taip pat įvedėme tris naujus žaidėjus ir atsilaikėme prieš vienus iš pirmenybių lyderių“, – pasakojo treneris Nerijus Gudaitis.

 

Treneris pripažino, kad vis dar ieškoma žaidėjo, kuris aikštės viduryje galėtų kontroliuoti kamuolį, vadovauti visam žaidimui. Ne veltui Vitalijus Polianskis žaidė atraminio saugo pozicijoje, nors šį sezoną jis tokioje vietoje dar nebuvo rungtyniavęs. Kadangi tokio futbolininko dar nerado, aktyviai žaidė kraštiniai žaidėjai, kurie griovė šiauliečių sumanymus ir kėlė jiems grėsmę.

 

„Realiausią progą pelnyti įvartį ir pasiekti pergalę šiose rungtynėse turėjome mes, tačiau jos neišnaudojome. Kol kas mūsų vienas pagrindinių žaidėjų Vadimas Antipovas dar nėra atsigavęs po traumos. Tačiau su kiekviena treniruote ir varžybomis jis vis labiau gerina savo fizinę būklę ir tikimės iš jo rezultatyvaus žaidimo“, – sakė treneris.

 

Po pirmojo rato „Mažeikiai“, iškovoję keturias pergales, trejas rungtynes sužaidę lygiosiomis ir patyrę keturis pralaimėjimus bei surinkę penkiolika taškų, tarp dvylikos ekipų užima šeštąją vietą. Jau šį šeštadienį jie savo aikštėje žais su aštuntoje vietoje esančiu Tauragės „Tauru“, su kuriuo debiutinėse pirmojo rato rungtynėse sužaidė lygiosiomis 1:1.

 

„Varžovas pajėgus, prieš jį galėjome ir laimėti, ir pralaimėti. Šis čempionatas ir yra įdomus tuo, kad rezultatai nenuspėjami, komandos beveik vienodo pajėgumo, daug ką lemia sportinė fortūna. Mums kelia nerimą tai, kad net trylika taškų pelnėme išvykoje ir tik du – namuose, todėl stengsimės parodyti kuo geresnį žaidimą, ruošiamės šiam mačui, o koks bus rezultatas – pamatysime rungtynėms pasibaigus“, – atsargiai kalbėjo treneris.

 

Paklaustas, kaip vertina ekipos pasirodymą pirmajame rate, treneris pažymėjo: per debiutinį pernykštį sezoną iš viso pelnyta tik 12 taškų, tuo tarpu dabar po pirmojo rato jau surinkta penkiolika. Tai rodo, kad einama teisingu keliu ir kiekvienos čempionato rungtynės sirgaliams kels intrigą, o taškų mažeikiškių sąskaitoje bus ir daugiau.

 

Šaltinis: fkmazeikiai.lt

 

{parasas}