Kaip išsirinkti ir naudoti kvepalus?

 Kvepalai yra vienas iš būdų, kuriuo galima privilioti patinkantį asmenį, jį sugundyti arba bent jau trumpam apsukti jam galvą. Kiekvienas žmogus kvepalus renkasi pagal savo asmenybę ir skonį. Atrodo, jog jokių taisyklių ar patarimų, kaip naudoti kvepalus ir tualetinius vandenis nėra, ir nereikia, tačiau visgi siūlome jums atkreipti dėmesį į keletą dalykų, kurie padės jums išsirinkti tinkamą kvapą ir padės išvengti alerginių reakcijų su oda.Kaip išsirinkti kvepalus:

 

Jei norite įsigyti kvepalus, kurie jums tikrai tiks ir patiks, turėtumėte žinoti, jog tai nėra 10 – ties minučių procesas. Privalu žinoti keletą taisyklių, kurios padės užuoti tikrąjį kvepalų aromatą.

 

Pirkti kvepalus eikite iš ryto, kol jūsų uoslė veikia puikiai. Jeigu sloguojate arba esate pavargusi, kvepalų pirkimą atidėkite kitm kartui.
Mėgindamos kvepalus purkškite juos tiesiai ant kūno, tada žinosite, kaip jie kvepės ant jūsų, o ne ant popieriuko skiautelės. Geriausia rinktis vidinę riešo pusę.

 

Purkškite kvepalus ant švarios ir nekvepintos odos.

Užpurškusi kvepalų ant kūno, palaukite 30 sekundžių, nes iš pradžių jausite tik alkoholio kvapą.

Neuostykite daugiau kaip 3 skirtingų kvepalų iš karto, nes jūsų uoslė po keleto skirtingų kvapų jau nebejaus tikrojo aromato.

Gaivūs kvepalai labiau tinka šiltuoju metų laiku, o saldūs ir aštrūs kvapai tinkamesni žiemą. Tad atkreipkite dėmesį, kuriam metų laikui perkate kvepalus.

 

Kvepalai ir alerginės reakcijos

Jeigu norite išsiaiškinti, ar kvepalai nesukels jums alerginės reakcijos, užpurkškite jų šiek tiek ant riešo arba vidinės alkūnės pusės per sulenkimą. Jeigu po valandos oda paraus ar odą ims niežėti, reiškia šie kvepalai ne jums.

 

Jeigu jums labai patinka kvepalai, tačiau jie erzina jūsų odą, tuomet purkškite kvepalus ant drabužių, kurie tiesiogiai nesiliečia su jūsų oda, ant rankinės arba plaukų.

 

Kvepalai ir saulė:

Jeigu einate į paplūdimį, nepurkškite kvepalų ant odos. Nes kai kurie eteriniai aliejai gali padidinti odos jautrumą UV spinduliams ir gali likti pigmentinių dėmių.

VYRAMS: einant degintis veido netepkite losjonais po skutimosi ir nepurkškite kvepalais, nes atsiranda išbėrimų ir paraudimų.