Britai pagamino apatinius kairiarankiams vyrams

Alfa.lt

 Viena britų parduotuvė pradeda pardavinėti apatinius kairiarankiams vyrams ir teigia, kad ši naujovė padės jiems ir taupyti laiką, ir išvengti keblumų priešais pisuarą. Naujojoje „Hom“ kolekcijoje bus apatinių su horizontaliu plyšiu, o ne vertikaliu prarėžu, prieinamu iš dešinės rankos pusės. Tokiu būdu ši parduotuvė sulaužė 75 metus, nuo 1935-ųjų, gyvavusią tradiciją.

 

„Mūsų nuomone, tai gyvybiškai svarbus žingsnis lygybės kairiarankiams vyrams link“, – sakė Robas Faucherandas (Robas Fočerandas) iš „Debenhams“.

 

Manoma, kad kairiarankiai yra beveik 10 proc. britų vyrų. Vilkėdami tradicinius apatinius jie „turi siekti daug toliau į savo trumpikes, atlikti Z formos manevrą su dviem 180 laipsnių kampais, kol pasiekia rezultatą, kurį dešiniarankiai vyrai pasiekia lengvai“, pažymi „Debenhams“.

 

Anksčiau, nurodo parduotuvė, kairiarankiai rinkdavosi šortų pavidalo trumpikes su praskiepu per vidurį, lengvai prieinamu iš abiejų pusių.

 

Naujieji apatiniai pagaliau leis kairiarankiams pasinaudoti tualetu taip pat greitai ir patogiai, kaip tai daro dešiniarankiai.

„Vertikalaus praskiepo pakeitimas horizontaliu gali atrodyti kaip mažas žingsnelis, tačiau tai yra didelis persilaužimas, kurio laukė daugelis“, – pridūrė R.Faucherandas.