Jauniausiam Didžiosios Britanijos nusikaltėliui – vos treji

Balsas.lt

 

 

 

Didžiosios Britanijos policija tiria incidentą, kurio kaltininkas – trejų metų berniukas. Vaikas įtariamas vandalizmu ir nuosavybės gadinimu. Trimetis tapo jauniausiu įtariamuoju šalies teisėsaugos istorijoje, rašo „The Daily Telegraph”.

 

 

 

Incidentas įvyko nedideliame Škotijos miestelyje Strathclyde 2009 metų vasarą, tačiau informacija apie jį žiniasklaidą pasiekė tik dabar. Skundas dėl berniuko elgesio policiją pasiekė prieš keletą mėnesių. Pareiškime teigiama, kad trimetis sugadino namų nuosavybę. Kokia konkreti žala buvo padaryta, nepranešama, taip pat neaišku, kas padavė skundą policijai.

 

Į įvykio vietą atvykę policininkai turėjo apklausti berniuką. Tačiau pagal įstatymus trimetis negali būti atsakingas už įvykdytą nusikaltimą: Škotijoje teisiami tik vyresni nei 8 metų vaikai.

 

Beje, aštuoneri metai Europoje – pati žemiausia amžiaus riba, nuo kurios vaikas gali būti baudžiamas už įstatymo pažeidimą, Anglijoje ir Velse vaikas už padarytą nusikaltimą turi atsakyti sulaukęs dešimties metų.

 

Policijos duomenimis, per pastaruosius trejus metus Didžiojoje Britanijoje jaunesni nei dešimties metų vaikai padarė 6000 nusikaltimų. Dauguma šių mažamečių auga asocialiose šeimose.