Australijoje pora paauglių žvejodami rado didelę pinigų sumą

Valstietis.lt

 

Du australiečiai paaugliai žvejai rado paslėptus 100 tūkst. Australijos dolerių (204 tūkst. litų) ir, kurį laiką pagalvoję, nusprendė perduoti pinigus policijai. Paaugliai pinigus rado anksčiau šį mėnesį netoli Naujojo Pietų Velso valstijos miesto Nimbino. Šis miestelis garsėja kaip hipių kultūros centras: jame gyvuoja daug komunų, kurių nariai kasmet rengia kanapių vartojimo šventę.

 

Pinigus radę paaugliai į policiją kreipėsi penktadienį. Policijos pranešime, kad apie savo radinį jie anksčiau prasitarė vienam neįvardytam suaugusiajam, taip pat konsultavosi su teisininkais.

 

Inspektorius Gregas Moore’as (Gregas Muras) sakė, kad policija tiria, kam galėjo priklausyti tie pinigai, taip pat ar jie nėra susiję su nusikalstama veikla.

 

„Tai galėjo būti neteisėtai gautas uždarbis”, – G.Moore pirmadienį sakė Australijos nacionaliniam transliuotojui ABC.

Policija apieškojo teritoriją prie Tanteiblo upės, kur paaugliai rado pinigus, tačiau daugiau jokių pinigų arba pėdsakų nebuvo rasta, nurodė pareigūnas. Pasak inspektoriaus, paaugliai, kurių vardai nebuvo nurodyti, galės siekti susigrąžinti pinigus, jeigu neatsiras jų teisėto savininko.