Pasaulio pabaiga bus šiandien?

Alfa.lt

 

2009-09-09 įvairūs pasaulio pabaigos pranašautojai sako, kad pasaulį ištiks katastrofa, praneša Dailymail.co.uk. Jei jūs skaitote šį straipsnį, galite jaustis pakankamai saugūs, nes tai reiškia, kad pasaulio pabaiga dar neatėjo. Ši diena, du tūkstančiai devintųjų metų devinto mėnesio devinta diena, kai kurių pranašų buvo numatyta kaip pasaulio pabaigos data.

 

Pastarosiomis savaitėmis interneto svetainėse buvo karštai diskutuojama apie skaičių 09-09-09 reikšmę, remiantis ateivių ir įvairių pranašų teorijomis. Kai kurie internautai gąsdino kiaulių gripo proveržiu, kiti – kad Žemė bus įtraukta juodosios skylės, sukurtos didžiojo hadronų greitintuvo, esančio CERN laboratorijoje Šveicarijoje.

 

Vis dėlto realiausia, kad šiandien daugiausia susidomėjimo sukels ne galima pasaulio pabaiga, o naujo kompiuterinio „Beatlų“ žaidimo pasirodymas ir „Apple“ pranešimas apie naują „iPod’ą“.

 

Pastarieji metai buvo nelaimingi Armagedono gerbėjams. Tūkstantmetis praėjo ramiai ir nė vienas Apokalipsės raitelis nepasirodė, o 06-06-06 buvo nieko neišsiskiriantis, gana nuobodus antradienis. Taigi tikintieji pasaulio pabaiga deda dideles viltis į 09-09-09, ypač didžiojoje D. Britanijoje, kur 999 yra greitosios pagalbos numeris.

 

Alien-earth.org interneto svetainės vartotojai, pasitelkę Nostradamo ir senovės majų pranašystes bei baimę dėl didžiojo hadronų greitintuvo, piešė niūrias perspektyvas.

 

„Atkreipkite dėmesį, kad 999 apvertus yra 666, – rašė vienas vartotojų. – Ar neperspėjo mūsų Nostradamas dar prieš 400 metų apie mašinos, kuri gali būti lemtinga, sukūrimą?“

 

Tinklalapyje www.revelation13.net numerologijos gerbėjai buvo įsitikinę, kad pasaulio pabaiga bus susijusi su kiaulių gripu. „ 2009-ųjų lapkritį žmonijos populiacija pasieks 6,8 bilijonus. Kalbant apie Apokalipsę, 6 ir 8 reiškia ketvirtąjį raitelį, Mirtį. Ar gali būti, kad kiaulių gripas H1N1 bus epidemija, kuri išnaikins žmoniją?“

 

Beje, „nein“ vokiškai reiškia „ne“. Ar gali būti, kad atsakymas į internauto atsakymą, pasiremiant 9-9-9 yra „ne-ne-ne“?

Profesorius Chrisas Frenshas iš Londono universiteto apie panašius spėjimus atsiliepė: „Numerologija, kaip ir bet kokia kita spėliojimo sistema, nėra patikima, tačiau didelis tikėjimas, kad kažkas nutiks, daro įtaką žmogaus poelgiams. Todėl jei žmogus bijo vairuoti penktadienį 13-tą, gali būti, kad jis tikrai padarys avariją. Žmonėms nepaprastai gerai sekasi ieškoti prasmės atsitiktinumuose ir pamatyti reikšmę ten, kur jos nėra.“