Seimo narys domėjosi Mokesčių inspekcijos darbu

 

2009 m. vasario 11 d., Telšiai. Telšių apskrities valstybinėje mokesčių inspekcijoje (toliau – Telšių AVMI) lankėsi Seimo narys Valentinas Bukauskas ir jo padėjėja Regina Lukauskienė. Susitikimą inicijavęs daugiamandatėje apygardoje išrinktas (pagal koalicijos Darbo partija+jaunimas sąrašą) Seimo narys domėjosi, kaip informuojami vietos mokesčių mokėtojai naujais mokesčių įstatymų pasikeitimo klausimais, taip pat kalbėjo apie mokesčių mokėtojams aktualias problemas.

       Telšių AVMI viršininko Algimanto Laucevičiaus teigimu, šiuo metu vienas iš Valstybinės mokesčių inspekcijos (toliau – VMI) prioritetų yra mokesčių mokėtojų švietimas ir konsultavimas. Informacijos apie mokesčių įstatymų pakeitimus pateikiama nemažai – vien sausio mėnesį Telšių AVMI surengė daugiau kaip 30 seminarų, kuriuose dalyvavo per 1700 klausytojų. ,,Organizuojame ne tik seminarus, bet ir atskirus susitikimus. Teikiame konsultacijas žodžiu ir raštu, publikuojame pranešimus vietos spaudoje, valstybės ir savivaldybių, verslo struktūrų interneto svetainėse, skelbiame televizijoje ir radijo stotyse – siekiame, kad informacijos sklaida būtų kuo platesnė ir prieinama kiekvienam“, – sakė A. Laucevičius, pabrėždamas, kad VMI visus mokesčių mokėtojams iškilusius klausimus ir problemas stengiasi spręsti kartu.

        Susitikimo metu diskutuota apie šiandieninę ekonominę situaciją Lietuvoje ir didėjantį nedarbą, kalbėta apie šių metų biudžeto pajamų prognozes, mokestines nepriemokas bei jų atidėjimo galimybes, taip pat mokesčių mokėtojų mokestines nepriemokas, kuriomis būtų dengiami valdžios sektoriaus ir mokesčių mokėtojų tarpusavio įsiskolinimai.