Michaelas Jacksonas pagaliau turi būti palaidotas

Valstietis.lt

 

Daugiau kaip du mėnesiai po savo mirties Michaelas Jacksonas (Maiklas Džeksonas) ketvirtadienį saulei leidžiantis per privačią ceremoniją, kurioje dalyvaus draugai ir šeimos nariai, bus palaidotas tarp daugybės Holivudo žvaigždžių.

 

„Popmuzikos karalius”, kuris birželio 25 dieną staiga mirė perdozavęs vaistų, bus palaidotas puošniame mauzoliejuje Los Andželo priemiestyje Glendeile esančiose kapinėse „Forest Lawn Memorial Park”, kuriose ilsisi daug įžymybių.

 

Ši laidotuvių ceremonija bus aiškus kontrastas viešai gedulingai ceremonijai, kuri liepos mėnesį įvyko Los Andželo arenoje „Staples Center” ir kurioje dalyvavo 20 tūkst. žmonių. Tiesioginę tos ceremonijos transliaciją visame pasaulyje galėjo matyti milijardas žiūrovų.

 

Kelios į kapines vedančios gatvės bus uždarytos, kad į jas negalėtų patekti dainininko gerbėjai, pranešė Glindeilo policija, kuri trečiadienį paragino visus nepakviestus asmenis nebandyti atvykti į laidotuves.

 

„Labai prašytume … gerbėjų likti namuose. Dienai uždarius tas gatves, niekas neturės galimybės prisiartinti prie (kapinių) vartų”, – sakoma policijos pareiškime.

 

120 ha plotą užimančias kapines saugos policijos sraigtasparniai ir pareigūnai su dresuotais šunimis. Ceremonija turi įvykti 19 val. vietos (penktadienį 5 val. Lietuvos) laiku.

 

Paauksuotas M.Jacksono karstas bus padėtas Didžiajame mauzoliejuje – neoklasicistiniame statinyje, kurį įkvėpė garsieji Genujos „mirusiųjų rūmai” „Campo Santo”.

 

Los Andželo koroneriai praėjusią savaitę paskelbė, kad M.Jacksono mirtis yra traktuojama kaip nužudymas ir kad jo organizme mirties metu buvo šešių skirtingų vaistų kokteilis.

 

Koronerių pranešime sakoma, kad pagrindinė mirties priežastis buvo „stiprus apsinuodijimas” anestetiku propofoliu, nors 50 metų M.Jacksono organizmą paveikė ir kiti vaistai.