Pasinaudoję kiekybine persvara „Mažeikiai“ išplėšė dramatišką pergalę prieš „Alytį“

Ypatingai įtemptose ir nervingose varžybose tarp vietos „Mažeikių“ ir Alytaus „Alyčio“ komandų pergalę išplėšė šeimininkai, pasinaudoję kiekybine persvara, kurią įgijo antrojo kėlinio viduryje. Rezultatu 3:2 pasibaigusiose varžybose du kartus atsilikinėjo „Mažeikiai“, tačiau dzūkams palūžus, reikšmingą pergalę turnyrinės lentelės atžvilgiu iškovojo mažeikiškiai, kuriam laikui užsitikrinę trečiąją I lygos vietą. „Alytis“, turėdamas aštuonių taškų persvarą prieš „Mažeikius“, išlieka antras.

Rungtynės. „Alytis“ išsyk šeimininkams primetė kibų ir technišką žaidimą. Susidarė grubaus ir kontaktinio žaidimo derinys, kuris daugiausia vyko aikštės viduryje. Taučiau „Mažeikiai“ priėmė dzūkų pasiūlytą tempą ir, daugiau gindamiesi, negu puldami, stengėsi numušti greitį. Vis dėlto „Alytis“ pateisino favoritų vardą ir įvartį pirmojo kėlinio viduryje pasiekė pirmieji. Mažeikiškiams tai nebuvo lemiamas smūgis, todėl rezultatą išlyginti suskubo jau po kelių minučių. Pasižymėjo A. Bulošas. Pirmas kėlinys lygiosiomis ir baigėsi.

 

Antrajame kėlinyje vedančiųjų vaidmens ėmėsi „Mažeikiai“, jausdamiesi labiau šeimininkais, negu „Alytis“ favoritais. Tačiau dėmesį kreipiant vien puolimui, šeimininkų gynyba liko apnuoginta, kuo ir pasinaudojo alytiškiai. Jie antrą kartą varžybose įsiveržė į priekį. Nežinau kaip kitus, tačiau tas įvartis mane labai morališkai paveikė. Matėsi, kad buvo stengtasi išlaikyti bent lygiąsias, ir še tau… Kaip jau minėjau kitos svetainės komentare, komandos persvarą stengėsi saugoti tarsi rastą aukso žiedą ar brangaus romo butelį. Įtampa ir nusivylimas tiesiog sklandė ore, kol greitos atakos metu A. Tautvydas nenuginklavo „Alyčio“ vartininko, antrą kartą rungtynėse išlygindamas rezultatą. Atgijus tikėjimui iškvoti taškus, „Mažeikiai“ toliau spaudė alytiškius iki lemiamo N. Labženčio smūgio, atsidūrus vienam prieš vartus. O jis mane tada išgąsdino! Bent kelias sekundes taikėsi į kamuolį prieš tuščius vartus, iš nugaros prie jo besiartinant vartininkui.

Rungtynių pabaigoje mažeikiškiai dar surengė vieną kitą pavojingesnę ataką, „Alytis“ kėlė grėsmingą kampinį, tačiau tai buvo viskas. „Mažeikiai“ padidino šansus iškovoti pirmenybių bronzą, o „Alytis“ juo sumažino, siekiant aukso.

Raudona kortelė. Rungtynės buvo labai įtemptos ir grubios. Tai jautėsi nuo pirmųjų minučių. Visa ko kulminacija tapo, kai po eilinės „Mažeikių“ atakos futbolininkai nestokojo kontaktinio žaidimo. Šį kartą puolimo smaigalyje atsidūrė A. Bulošas, kuris atliko niekuo šiose rungtynėse neišsiskiriantį stumtelėjimą korpusu varžovui. N. Kavaliauskas į tai labai jautriai sureagavo ir pastūmė mažeikiškį, kuris kaipmat griuvo ant vejos. Atskubėjęs teisėjas palyginti ilgai delsė ir nesiėmė adekvačių veiksmų, tačiau žiūrovų raginamas, skyrė „Alyčio“ futbolininkui raudoną kortelę. Geltoną gavo ir A. Bulošas, tačiau jam jos nebuvo duoti už ką. Jis nedarė nieko provokuojančio, ko nebuvo apstu visose rungtynėse. Tegyvuoja „Alytis“! Teisėjai juos myli (nežiūrint jau į tas be galo ilgai trukusias paskutines tris minutes).

Šaltinis: