Savaitgalis – lietingas ir vėsus

Alfa.lt

 

Kalendorinė vasara sparčiai žingsniuoja į pabaigą. Jau vėjai tarsi žvarbesni, naktys vėsokos, rūkai ilgiau neišsisklaido ir gandrai palieka Lietuvą. Nesvarbu, kad pranašų apie artėjantį rudenį daug, geriau sustoti ir pasidžiaugti esamais orai – juk vis dar šilta ir lietaus tikrai nedaug. Be to, yra daug vilčių, kad ir pirmoji rugsėjo savaitė džiugins gražiomis dienomis.

 

Šį penktadienį šiltų ir sausų orų mėgėjai neturėtų skųstis – lietaus nenumatoma, bus nemažai saulės. Rytas gražus, bet kiek vėsokas – naktį temperatūra kris iki 8-13 laipsnių šilumos, tik Kuršių nerijoje dėl vietos sąlygų teatvės iki 16 laipsnių šilumos. Vėliau vakariniuose rajonuose pasirodys tirštesni debesys, kurie gana greitai slinks į rytus, bet lietaus dar neatneš. Popietinėmis valandomis temperatūra daug kur sieks 22-26 laipsnius šilumos.

 

Šeštadienį orai subjurs – per Lietuvą slinks atmosferos frontas iš vakarų, todėl daugelyje rajonų žadami trumpi lietūs (naktį daugiau lis vakariniuose, dieną – rytiniuose rajonuose), vietomis ir perkūnija gali nugriaudėti. Prieš praslenkant atmosferos frontui, vėjas pūs iš pietryčių, o vėliau jis suksis iš pietvakarių. Naktį debesų bus nemažai, todėl teatvės iki 11-16, o Kuršių nerijoje tik iki 18 laipsnių šilumos. Na, o dieną sušils iki 18-23 laipsnių.

 

Sekmadienį orai bus permainingi – vakariniuose rajonuose palis dar daug kur, o keliaujant į rytus ir pietus lietaus tikimybė mažės – kur ne kur gali ir užklupti kokia liūtis. Kai kur ir vėl galima perkūnija. Pūs gana stiprus – 6-11 m/s – pietvakarių vėjas. Naktis ir vėl bus vėsesnė – apie 8-13 laipsnių šilumos, o dieną šiluma taip pat nepasidžiaugsime – tik apie 16-21 laipsnį šilumos.

 

Nuo pirmadienio debesis pradės sklaidyti stiprėjantis anticiklonas, todėl tikėkimės, kad mokiniams ir jų tėveliams rugsėjo 1-osios šventės orai nesugadins – antradienį žymesnio lietaus nelaukiame, pūs šiltas, nelabai stiprus pietvakarių, pietų vėjas. Rytas bus maloniai vėsus – apie 10-15 laipsnių šilumos, o įsidienojus temperatūra kils iki 19-24 laipsnių.