Premjero patarimas A.Valinskui: įvertinti Prezidentės poziciją ir spaudos kaltinimus

Vilniausdiena.lt

 

Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas turėtų įvertinti Prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakytą poziciją dėl jo pasitraukimo iš pareigų, pirmadienį sakė ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

D.Grybauskaitė pirmadienį pakartojo mananti, kad Seimo pirmininkas turėtų trauktis iš posto, o į jo pareiškimą, esą pasitikėjimą jis pasitikrins rudenį Seime, šalies vadovė atsakė, kad „tikrinti nebėra ką”.

 

 

Paklaustas, kokia jo pozicija – ar Seimo pirmininkas turėtų atsistatydinti pats, ar jo likimą turėtų spręsti Seimas, A.Kubilius atsakė, kad dėl to apsispręsti turėtų pats A.Valinskas, įvertinęs „visas aplinkybes” – kartu ir šalies vadovės poziciją.

„Turi spręsti pats ponas A.Valinskas, įvertinti visas aplinkybes. Tikiu, kad jam pavyks racionaliai tuos sprendimus padaryti. Mes toliau iš tikrųjų svarstysime ir spręsime po to, kai matysime jo apsisprendimą. Jis turi įvertinti visas aplinkybes – ir spaudos paskelbtus kaltinimus, ir prezidentės poziciją”, – žurnalistams sakė premjeras.

Seimo pirmininkas pastaruoju metu yra priverstas aiškintis dėl savo ryšių su Kauno nusikalstamai Daktarų grupuotei priskiriamu Rolandu Michalskiu, pravarde Micha. A.Valinskas jam metamą įtarimų šešėlį vadina šantažu ir šmeižtu.