Moteris žemina vienos nakties seksas

Alfa.lt

 

Neseniai D. Britanijos Daremo universiteto atlikto tyrimo duomenimis, 54 proc. moterų gailisi, kad jos sutiko pasimylėti pirmąjį pažinties vakarą, rašo „The Daily Mail“.
Sutinka mylėtis tik tada, jei įžvelgia santykių pratęsimą

Pasak mokslininkų, pabudusios ryte po audringo, pirmos pažinties sekso, moterys dažniausiai jaučiasi išnaudotos, apgautos ir pažemintos. Tuo tarpu vyrai puola girtis draugams apie savo pasiekimus lovoje.

 

Tai paaiškėjo, kai 80 proc. apklaustų vyrų prisipažino likę patenkinti seksu jau per pirmą pasimatymą ir beveik dvigubai mažiau, 46 proc., moterų liko patenkintos tokia patirtimi. Vyrauja nuomonė, kad moteris sutinka mylėtis tik tada, jei įžvelgia santykių pratęsimą.

 

Tačiau, pasak tyrimo vadovės, profesorės Ann Campball, moterys nelabai linkusios į atsitiktinius ryšius, nes labiau vertina intymių santykių kokybę, o ne kiekybę. „Moterims labiausiai nepatinka tai, kad nauji parneriai dažnai jų tinkamai neįvertina ir negerbia“, – sakė profesorė. – Moterų manymu, toks vyrų elgesys verčia jas galvoti, jog taip jie elgiasi su visomis.“

 

Tikėjosi geresnio nei iš tikrųjų įvyko

Tyrimo metu paaiškėjo, kad iš 1743 abiejų lyčių respondentų gailestį po vienos nakties sekso pajuto tik 23 proc. vyrų, o 58 proc. moterų pareiškė, kad daugiau niekada to nekartotų. „Apskritai, man buvo nemalonu, net koktu“, – sakė viena respondenčių“. „Tikėjausi geresnio nei iš tikrųjų įvyko. Man seksas buvo šlykštus“, – pacitavo profesorė kelių apklausos dalyvių atsakymus.

 

Nepaisant to, mokslininkė pažymėjo, kad viena priežasčių, skatinančių moteris vienos nakties ryšiams… ovuliacija, kai tarp 10 ir 18 ciklo dienų moterims sustiprėja lytinis potraukis ir jos metasi į atsitiktinio vyriškio glėbį.