Irake masiškai naikinami gėjai

ATN.LT

 

Per keletą mėnesių Irake buvo nukankinti ir nužudyti šimtai vyrų, įtartų homoseksualizmu, praneša žmogaus teisių gynimo organizacija „Human Rights Watch“.
Gėjus Irake ėmė masiškai naikinti religiniai fanatikai, šalies saugumo tarnybų atstovai ir net pasmerktųjų giminaičiai, papiktinti jų „nevyrišku“ elgesiu.

 

Nuo sausio pradžios Irake nužudyti šimtai gėjų, tačiau tikslus homofobų aukų skaičius nėra žinomas, teigia CNN. Šalyje nėra priimta viešai kalbėti apie homoseksualizmą, o valdžia nereaguoti į šiuos įvykius, nuogąstauja žmogaus teisių gynėjai.

 

Gėjai užpuolami tiesiog Irako miestų gatvėse, neretai įsiveržiama į jų namus. Sugauti gėjai kankinami, siekiant, kad jie išduotų savo bendrininkus. Daugelis Irako gėjų po tokių antpuolių ir „tardymų“ atsiduria ligoninėse arba neišgyvena.

 

Labiausiai Irake homoseksualus persekioja dvasinio lyderio Muhtadee as-Sandros smogikai, teigdami, kad jie taip kovoja prieš Irako vyrų „feminizaciją“. Dažnai gėjus užmušinėja jų pačių giminaičiai, siekdami krauju nuplauti gėdą nuo giminės garbės.

 

Daugėja duomenų, kad gėjus ėmė naikinti ir šalies jėgos struktūrų atstovai. Irako oficialūs asmenys teigia, kad valdžia neskatina bei nepalaiko išpuolių prieš gėjus, tačiau jiems jokios pagalbos negali suteikti.

 

www.atn.lt