Dėl daugiau nei 40 aukų pareikalavusio gaisro Kuveite prisipažino buvusi jaunikio žmona

Alfa.lt

 

 Dėl gaisro, kuris Kuveite vykusias vestuves pavertė didžiule tragedija, prisipažino buvusi jaunikio žmona, pirmadienį praneša vietos laikraštis. „Al Qabas“ rašo, kad toji 23 metų moteris policijai prisipažino, kad vestuvininkų palapinei padegti panaudojo benziną ir kad taip keršijo už buvusio vyro „blogą elgesį“ su ja prieš jųdviejų skyrybas.

 

Per tą gaisrą į vakarus nuo sostinės Kuveito esančioje Džahroje, kuris kilo šeštadienį vakare, moterims skirtoje palapinėje, iš viso žuvo 43 moterys ir vaikai, sakė ugniagesių departamento vadovas generolas Jassemas al Mansuri. Dar 90 žmonių buvo sužeisti.

 

Gaisras kilo moterų palapinėje

Sekmadienį pranešta, kad per gaisrą vestuvėse žuvo 41 žmogus, daugiausia – moterys ir vaikai, sekmadienį pranešė pareigūnai.„Žuvusiųjų skaičius pasiekė 41“, – oficialiajai naujienų agentūrai KUNA sakė šalies ugniagesių vadovas Jassemas Mansuri. Sveikatos apsaugos ministras Hilalas al Sayeras pranešė, kad buvo sužeisti dar 76 žmonės, kurie patyrė įvairaus laipsnio nudegimus.

 

Gaisras šeštadienio vakarą kilo moterų palapinėje, pastatytoje toms Džahroje į vakarus nuo sostinės Kuveito vykusioms vestuvėms. Minėti du pareigūnai užsiminė, kad žuvusiųjų skaičius dar gali didėti: J.Mansuri kalbėjo apie „preliminarų skaičių“, o H.al Sayeras sakė, kad daugelis sužeistųjų gydomi įvairių šalies ligoninių intensyviosios terapijos skyriuose.

 

Tarp aukų yra daug moterų ir vaikų, kurie šventė atskirai nuo vyrų, jiems specialiai skirtoje palapinėje.

 

Sudegė per tris minutes

Palapinė, kurioje buvo švenčiamos vestuvės, sudegė per tris minutes, sekmadienį pranešė ugniagesių departamento vadovas. „Tai buvo baisi scena su lavonais ir krūva batų … prie vienintelio išėjimo; jie turbūt lipo vieni per kitus“, – kitą dieną po šios tragedijos sakė brigados generolas Jassemas Mansuri.

Pasak jo, Kuveito pareigūnai atlieka DNR testus per gaisrą žuvusių 35 moterų ir šešių vaikų tapatybei nustatyti, nes daug aukų apdegė neatpažįstamai.
Ugniagesių vadovas pridūrė, kad 58 sužeisti žmonės dar gydomi ligoninėse ir kad septynių sužeistųjų būklė sunki.

 

Pareigūnai tiria gaisro priežastis, o J.Mansouri sakė, kad gaisras galėjo kilti dėl blogos elektros instaliacijos, dėl įrangos, šildžiusios maisto bufetą, gedimo ar dėl anglių, kurios buvo naudojamos smilkalams smilkyti.

 

Jis pridūrė, kad šis gaisras Džahroje – į vakarus nuo sostinės Kuveito esančiame genčių rajone – yra tragiškiausias, kokį tik jis yra matęs per beveik keturis dešimtmečius trunkančią savo karjerą.

 

Kol kas neaišku, ar nuotaka liko gyva ir kiek iš viso žmonių buvo toje moterims skirtoje palapinėje, kai kilo gaisras. J.Mansouri sakė, kad palapinė buvo 12 m ilgio ir kad joje galėjo tilpti iki 180 žmonių.