SEKMADIENIO RECEPTAS

Graikiška žuvies filė

 Jums reikės:

    * Žuvis Žuvis, filė, 500 gramų
    * Citrinų sultys Citrinų sultys, 2 šaukštai
    * Aliejus Aliejus, 2 šaukštai
    * Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas
    * Česnakai Česnakai, skiltelė, 1 vienetas
    * Baltas vynas Baltas vynas, 100 gramų
    * Žalumynai (įvairūs) Žalumynai (įvairūs), 2 šaukštai
    * Agurkai Agurkai, 250 gramų
    * Pomidorai Pomidorai, 250 gramų
    * Paprika Paprika, 2 vienetai
    * Druska Druska, pagal skonį
    * Juodieji pipirai Juodieji pipirai, truputį

Gaminimas:

Žuvies filė apšlakstoma citrinos  sultimis ir pasūdoma. Į keptuvę įpilama pusė nurodyto aliejaus, jame apkepinami smulkiai supjaustyti svogūnai ir sukapoti česnakai, vėliau sudedama žuvis. Ji apliejama vynu ir apibarstoma prieskoniniais žalumynais, uždengiama dangčiu ir 10—15 min. patroškinama. Ankštinis saldusis pipiras supjaustomas plonais žiedais ir apkepinamas likusiame aliejuje, po 16 min. sudedamos nulupto agurko skiltelės, o dar po 5 min. – pomidorų puselės. Viskas pasūdoma ir pabarstoma pipirais. Išsitroškinusios daržovės sukrečiamos ant žuvies, indas uždengiamas dangčiu, ir viskas dar 5 min. patroškinama. Patiekalas patiekiamas karštas, su batonu arba bulvėmis.

 

Skanaus!

 

www.infomazeikiai.lt