„Buick“ pademonstravo pirmąjį hibridą

Vilniausdiena.lt

 

Kompanija „Buick“ išplatino pranešimą apie savo pasiekimus konstruojant automobilį su hibridine jėgaine. Gamintojai tikina, kad tai bus pirmasis padidinto pravažumo modelis, kurio akumuliatorius bus galima krauti iš buitinio elektros tinklo.

 

Anksčiau buvo spėjama, kad tokia sistema bus aprūpintas „Saturn Vue“. Tačiau „General Motors“ restruktūrizacijos metu „Saturn“ atsiskyrė nuo GM šeimos ir tapo didžiausią šio koncerno atstovybių tinklą Amerikoje valdančios kompanijos „Penske  Automotive“ nuosavybe, ir projektas nebuvo baigtas.

 

Šiuos darbus tęsianti „Buick“ finišuoti taip pat žada negreit. Kitais metais pasirodysiantis naujasis krosoveris turės vieną iš dviejų tradicinių vidaus degimo variklių (2,4 ir  3,0 l darbinio tūrio) ir tik 2011-aisiais gaus hibridinę jėgainę. Gamintojų teigimu, ją sudarys 3,6 l darbinio tūrio, 6 cilindrų benzininis motoras ir du elektros  varikliai.

 

Tikimas, kad naudodamas ličio-jono baterijose sukauptą elektros energiją „Buick“ turėtų įveikti maždaug 16 km distanciją. Pilnai pakrauti akumuliatorius prisijungus prie buitinio energijos tiekimo tinklo turėtų užtrukti 4-5 valandas.