Dvigubas smūgis: miniatiūrinis arklys gimė nykštuku

Alfa.lt

 

Jis toks mažas, jog lankytojai mano, kad jis yra pliušinis žaislas, rašo MailOnline. Tai Koda ― miniatiūrinės amerikiečių veislės arklys, gimęs nykštuku. 59 cm aukščio gyvūnas dėl žemo ūgio turėjo daug sveikatos problemų, tačiau po kelių sėkmingų operacijų mėgaujasi išlepinto augintinio gyvenimu.

 

Amerikiečių miniatiūrinis arklys turėjo gimti mažas, tačiau gimdymą prižiūrėję veterinarai iš karto suprato: Koda buvo per smulkus net savo veislei. „Jis buvo ne ką didesnis už katiną. Iš karto nustatėme, jog jis yra nykštukas“, ― aiškino gyvūnų gydytojas Andy Lynchas.

 

Tokie sutapimai arklių pasaulyje pasitaiko retai, ir Kodos veterinarai labai stebėjosi, kad gyvūnas sugebėjo nugalėti visas žemo ūgio ir sveikatos problemas ir išgyventi ilgiau nei metus. Daktaras Lynchas iš pradžių net neabejojo, kad arklys bus užmigdytas, tačiau jo padėjėja seselė Karen Stephenson pamilo drąsų padarą ir pasiryžo jį „pataisyti“ ir priimti į savo namus.

 

Kodai buvo atliktos kelios operacijos „pataisyti“ trumpas ir kreivas kojas, tačiau snukis taip ir išliko ne visai simetriškas. Nepaisant visko, mažasis „pankas“ su išsprogusiomis akimis ir pasišiaušusiais karčiais dabar gyvena gerai. Jis greitai susidraugauja ir yra visų mylimas ― tik norėdamas „pabendrauti“ su lygiaverčiu „pašnekovu“ jis turi kreiptis į klinikos katiną.