Į darbą, kaip į šventę!

 

Jei dirbate sėdimą darbą prie kompiuterio ar šiaip kokį nuobodų, varginantį, keliantį stresą ir kenkiantį sveikatai, tada išmėginkite keletą patarimų, kad darbas keltų mažiau streso ir daugiau malonumo.
 

 

    * Jeigu jūsų darbas yra sėdimas, tuomet jums būtina kuo daugiau judėti laisvu nuo darbo metu arba per pertraukėles. Išnaudokite kiekvieną galimybę. Jeigu jūsų darbovietė nėra labai toli nuo namų, eikite pėsčia. Jeigu toli, vis tiek išlipkite bent viena stotele anksčiau ir paeikite iki darbovietės. Taip sumažinsite stresą darbe ir lengviau įveiksite visas užduotis. Lipimas laiptais stipriai sumažina infarkto ir širdies ligų tikimybę. Be to, gerinama kraujotaka ir tonizuojami šlaunų raumenys, todėl jeigu jūsų darbo vieta yra ne pirmame aukšte, naudokitės proga ir palikite liftą tinginiams.

 

    * Taip pat suradusios laisvą minutę darbe nepamirškite atlikti ir pratimų akims, kadangi nuo ilgo sėdėjimo prie kompiuterio, skaitymo ar rašymo jos pervargsta ir silpsta. Akių pervargimas pasireiškia perštėjimu ir pablogėjusiu regėjimu.

 

    * Darbe privalote ant stalo turėti buteliuką vandens. Privalote per dieną išgerti apie 2 litrus, todėl ir darbe nepamirškite vis atsigerti. Taip atgaivinsite kūną ir mintis. Vanduo taip pat suteiks naudos ir jūsų odai bei medžiagų apykaitai.

 

    * Jeigu jūsų darbas yra 8 darbo valandas sėdėti prie kompiuterio, turėkite specialų veido drėkiklį. Juo kuo dažniau apipurkškite veidą ir nusausinkite kosmetine servetėle arba palikite nudžiūti.

 

    * Jeigu į darbą visuomet rengiatės taip pat, nustokite tai dariusi! Net pačiai bus smagiau, jeigu kasdien darbe atrodysite vis kitaip. Galite pakeisti bent menkiausią dalelytę ir atrodysite skirtingai nei vakar. Pavyzdžiui, pakeisti auskarus, apyrankę, pėdkelnių spalvą ir t.t. Ir meskite iš galvos mintį, jog į darbą galima eiti tik apsirengus juodos, tamsiai mėlynos ar pilkos spalvos kostiumėliu. Juk 21 – as amžius! Žibėkite visomis spalvomis (žinoma ne visomis iš karto). Renkitės pagal savo nuotaiką, o ne kitų. Žinoma, jeigu einate į svarbų susitikimą su svarbiais senyvo amžiaus žmonėmis, stenkitės jiems įtikti elegantiškais drabužiais ir tvarkingai sušukuotais plaukais.

 

    * Po nemalonios darbo dienos patartina išsiplauti galvą po tekančiu vandeniu. Šis nubėgdamas nuplauna visas neigiamas emocijas, kurias patyrėte per dieną.

 

    * Na ir, žinoma, stenkitės miegoti po 8 valandas per parą, kad jūsų organizmas kitą dieną būtų vėl pasirengęs kibti į dienos darbus.

 

www.infomazeikiai.lt