AB „Mažeikių nafta“ lankėsi Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

 

 

 

 

2009 metų liepos 31 dieną, vakar, pirmą kartą AB „Mažeikių nafta“ įmonėje viešėjo Europos čempionatui besiruošianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė.

Krepšininkai susitiko su Bendrovės vadovais, prie administracinio pastato surengtos improvizuotos Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės ir įmonės krepšininkų rungtys, kurias stebėjo gausiai į neeilinį reginį susirinkę AB „Mažeikių nafta“ darbuotojai.

 

Po to įvyko linksma spaudos konferencija, kurios metu darbuotojai turėjo galimybę užduoti krepšininkams rimtus ir nerimtus klausimus.

Lietuvos rinktinės treneriui Rimui Kurtinaičiui teko atsakyti į klausimą, kaip krepšininkams ruoštis rungtynėms padeda moterys. Jis sakė, kad moterys ruošiantis yra būtinos, nes jos gali ir skalbti, ir užmigdyti, tačiau pridūrė, kad „svetima moteris pamiegoti neduos“. 

 

„Mažeikių naftos“ generalinis direktorius Marekas Mroczkowskis atskleidė Bendrovės ketinimus remti Lietuvos krepšinio federaciją trejus metus – iki Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje. Jis taip sakė, jog tikisi, kad šis bendradarbiavimas leis mūsų rinktinei siekti aukščiausių pergalių.

 

Krepšininkų viešnagė Bendrovėje yra Lietuvos krepšinio federacijos padėka už pagalbą Lietuvos krepšiniui. AB „Mažeikių nafta“ krepšinį remia jau daugelį metų. Tarp didžiausių paramos gavėjų yra ir šalies krepšinio klubai, Lietuvos krepšinio federacija.

 

Vien per pastaruosius ketverius metus Bendrovė krepšiniui yra skyrusi per 13 mln. litų. 2009 metų gegužes 19 dieną AB „Mažeikių nafta“ ir Lietuvos krepšinio federacija (LKF) pasirašė bendradarbiavimo sutartį, pagal kurią naftos perdirbimo įmonė tapo generaline federacijos rėmėja. Iš rėmėjų gautos lėšos LKF skirtos vyrų, moterų, jaunimo komandų reikmėms.

 

Informaciją pateikė  Jacek Jan Komar

 

www,infomazeikiai.lt