ŽIDIKUOSE STOVYKLAUJA JAUNIEJI ŠAULIAI

 

 

Šią savaitę Židikuose aidi kariškos komandos, skamba dainos, juokas, ore tvyro sportinis azartas – čia 100 jaunųjų šaulių iš Mažeikių, Telšių, Plungės, Klaipėdos rajonų, svečiai iš Saldus rajono (Latvija) stiprina kūną ir dvasią mobilioje vasaros stovykloje.

 

Mobili vaikų vasaros stovykla 2009 – tai bendras Lietuvos šaulių sąjungos, Krašto apsaugos bei Švietimo ir mokslo ministerijų projektas. Nemažai prisideda ir Mažeikių bei Telšių rajonų savivaldybės, todėl jaunuoliams nereikia mokėti už stovyklavimą.

 

Tikslas – patriotiškai auklėti jaunimą ir stiprinti pasitikėjimą valstybės institucijomis, suteikti jaunuoliams pradinio karinio rengimo žinių, didinti jaunimo užimtumą ir aktyvumą, gerinti jų fizinį parengimą ir propaguoti sveiką gyvenseną.

 

Stovyklai vadovauja Valerija Sungailienė – Telšių apskrities Žemaitijos šaulių aštuntosios rinktinės vado pavaduotoja. Užsiėmimus veda kariškiai, policininkai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos instruktoriai, kitų institucijų atstovai.

 

Liepos 27 d. vyko iškilmingas stovyklos atidarymas, kuriame dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Rimantas Norkus, Lietuvos šaulių sąjungos vadas Juozas Širvinskas, kiti šios organizacijos vadai bei nariai.

 

 

 

Vicemeras R. Norkus pasidžiaugė, kad Šaulių sąjungoje taip gražiai bendradarbiauja suaugusieji ir jaunimas, puoselėjamos šauliškos tradicijos, perduodamos iš kartos į kartą, padėkojo šauliams už patriotinę, pilietinę veiklą, gražius ryšius su jaunimu.

 

„Stovyklautojams linkiu būti žvaliais ir tvirtais, naujuosius mokslo metus sutikti dvasiškai bei fiziškai sustiprėjusiems“, – linkėjo mero pavaduotojas.

Lietuvos šaulių sąjungos vadas J. Širvinskas daug gražių padėkos žodžių išsakė Mažeikių rajono šaulių adresu. Anot vado, mažeikiškiai – labai aktyvūs organizacijos veikloje, puikūs patriotinių vertybių puoselėtojai, išmintingi ir jautrūs jaunimo auklėtojai.

 

 

 

J. Širvinskas akcentavo, kad stovykloje ne tik ugdoma drausmė (čia griežtai draudžiama rūkyti, vartoti alkoholį), bet ir meniniai gebėjimai – kiekvieną vakarą organizuojami būrių teatralizuoti prisistatymai,  vyksta piešinių konkursai, įvairios viktorinos.

 

„Stovykla – puiki galimybė atsiskleisti jūsų talentams“, – Šaulių sąjungos vadui pritarė Telšių apskrities Žemaitijos šaulių  aštuntosios rinktinės vadas Vaclovas Ringys.

 

www.infomazeikiai.lt