Prezidento kanceliarijoje planuojama atleisti iki 30 darbuotojų

Bernardinai.lt

Optimizuojant Prezidentūros veiklą, šį rudenį iš Prezidento kanceliarijos turėtų būti atleista iki 30 iš beveik pusantro šimto darbuotojų. Prezidento kanceliarija darbo biržą prieš kelias dienas informavo, kad nuo rugsėjo 17 iki lapkričio 21 dienos numatoma atleisti 30 darbuotojų.

 

Prezidentės Dalios Grybauskaitės atstovas spaudai Linas Balsys patikslino, kad tai – maksimalus skaičius, bet realiai darbo neteks mažiau žmonių. „Vykdoma struktūrinė pertvarka. Ji bus baigta iki rugsėjo 20 dienos, tada paaiškės situacija dėl skyrių ir jų funkcijų. Bus siekiama optimizuoti skyrių darbą, dalis bus naikinama ar apjungiama. Prezidentė laikosi nuostatos, kad sunkmečiu taupyti reikia pradėti nuo savęs. Manau, kad realiai gali būti atleista nuo 20 iki 30 žmonių”, – BNS sakė L.Balsys.

 

Kaip vieną iš pertvarkos pavyzdžių L.Balsys nurodė ketinimus sujungti Rezidencijos administratoriaus tarnybą ir Rūmų administratoriaus tarnybą. Anot prezidentės atstovo, taupoma ir atsisakius tarnybinio transporto D.Grybauskaitės patarėjams.

 

Liepos 1 dieną Respublikos Prezidento kanceliarijoje dirbo 148 žmonės. Į šį skaičių neįeina politinio pasitikėjimo tarnautojai.

 

www.bernardinai.lt