Sinoptikai vėl prognozuoja škvalą ir krušą

Alfa.lt

 

Šio savaitgalio orai vėl pranašaujami nė kiek ne ramesni nei praėjusio – galime sulaukti škvalo, krušos ir gausaus lietaus. Sinoptikai įspėja, kad penktadienį per šalį einantis vienas Atlanto ciklonų gali pridaryti daug žalos. Naktį smarkūs lietūs nuliję vakariniuose rajonuose, dieną persikels į rytus. Daugiausiai tikimybių, kad liūtys ir škvalai praūš rytinėje ir šiaurinėje šalies dalyse.

 

Pragiedrulių daugės tik Vakarų Lietuvoje, kitur saulė pasirodys rečiau. Kils galingi kamuoliniai lietaus debesys, iš kurių centriniuose ir rytiniuose rajonuose nušniokš stiprios, bet nelabai ilgos liūtys su griaustiniu ar kruša. Gūsingas vėjas perkūnijos metu gali dar labiau sustiprėti iki pavojingo 15-20 m/s greičio. Bus tarp 20-25, o rytiniuose rajonuose ypač tvanku, termometrai rodys iki 28-30 laipsnių.

 

Savaitgaliui orų prognozės ne tokios grėsmingos ir labiau įprastos šiai vasarai. Naktimis trumpai ir nedaug palis tik kur ne kur. Temperatūra svyruos tarp 11-16 ir 10-15 laipsnių, dienomis trumpalaikiai lietūs ir vėl numatomi daug kur, gali nugriaudėti ir pavienės perkūnijos. Vidutinio stiprumo pietvakarių, vakarų vėjai plukdys vėsoką orą, šeštadienio dieną sušils iki 17-22, sekmadienį – 16-21 laipsnio.

 

Giedresnių orų daugiau vilties sulaukti savaitės pradžioje. Pirmadienį palyti gali tik Lietuvos šiaurės rytuose, oro temperatūra dar bus panaši kaip savaitgalį. Nuo antradienio bent kelioms dienoms lietus turėtų pasitraukti. Didelių karščių nenusimato, bet turėtų būti šilčiau.