17-metis vienas burlaiviu apiplaukė pasaulį

ATN.LT

 

 

17-metis amerikietis tapo jauniausiu žmogumi, kuris pats vienas burlaiviu apiplaukė žemės rutulį. Įveikęs 45 tūkst. km, ketvirtadienį Zacas Sunderlandas savo buriniu laiveliu įplaukė į vieną Kalifornijos uostų, iš kur prieš 13 mėnesių leidosi į kelionę.

 

Marina del Rei uoste netoli Los Andželo Z.Sunderlandą pasitiko jo šeima, draugai ir šimtai smalsuolių.

„Tai buvo 13 beprotiškų mėnesių”, – sakė vaikinas apie kelionę, kurią jis pradėjo 2008 metų birželio 14-ąją būdamas šešiolikos. Per visą tą laiką jis su savo artimaisiais galėjo susitikti tik išlipęs į krantą tarpiniuose sustojimuose. Tada Zacas su tėvu ir vienu laivų statytoju taisydavo burlaivį.

 

Tarp Australijos ir Kokosų salų vaikiną persekiojo piratai. Jam teko kreiptis pagalbos į australų žinybas, kad jūrų plėšikai paliktų jį ramybėje. Tačiau didžiausiu iššūkiu Z.Sunderlandas vadino miego stoką, pavyzdžiui, kai dėl gedimo visą naktį negalėjo sumerkti akių.

 

Pirmadienį sustojęs San Diege, vaikinas sakė: „Aš tai daryčiau vėl. Tai buvo fantastiški metai”. Dabar jis džiaugiasi galėdamas vėl susitikti su draugais ir pasimėgauti vasara.

 

Iki šiol jauniausias žmogus, burlaiviu apiplaukęs pasaulį, buvo 18-metis australas. Jesse Martinas tai padarė 1996-aisiais.

 

www.atn.lt