Pradedami mokyti praradusieji vairuotojo pažymėjimus

ATN.LT

 

Valstybinė kelių transporto inspekcija jau suteikė pirmuosius leidimus įstaigoms papildomai mokyti vairuotojus, už Kelių eismo taisyklių pažeidimus netekusius teisės vairuoti. Pagal susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio patvirtintą vairavimo centrų veiklos laikinąją tvarką, tokias paslaugas galėtų teikti daugelis šalyje veikiančių vairavimo mokyklų.

 

 

„Svarbu, kad vairavimo mokykla atitiktų keliamus kokybės reikalavimus – turėtų papildomam mokymui reikiamas patalpas, praktinėms pratyboms tinkamą trasą ir įrangą”, – teigia susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

 

Pasak jo, kol kas papildomo mokymo paslaugas ėmėsi teikti tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Telšiuose – esančios įstaigos, tačiau neabejojama, kad tokių mokymo įstaigų sparčiai daugės ir jos atsiras įvairiuose šalies regionuose.

 

Kaip numatoma Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme, nuo šių metų liepos 1 d. prasižengę ir už tai vairavimo teisių netekę asmenys teisę vairuoti atgaus tik baigę specialų, ne trumpesnį kaip 4 valandų, mokymo kursą. Jiems teks išklausyti teorinį mokymo kursą, tobulinti praktinius įgūdžius bei kartu su psichologu analizuoti padarytus pažeidimus ir aptarti asmeninės atsakomybės klausimus.

 

„Pagrindinis tikslas, kurio siekiame šia tvarka, yra avaringumo mažinimas ir saugumas keliuose. Prasižengiantys vairuotojai turės atnaujinti savo žinias, praktinius įgūdžius”, – sakė viceministras R.Vaštakas.

 

Šiuo metu Lietuvoje kelių transporto vairuotojus rengia daugiau nei 300 vairavimo mokyklų. Norinčioms teikti papildomo vairuotojų mokymo paslaugas mokykloms leidimus išduoda Valstybinė kelių transporto inspekcija.

 

www.atn.lt