Paulikas girtauja net ir įkalintas

Laisvėje taurelės nevengęs buvęs Skuodo policijos patrulis 29 metų Saulius Paulikas, kuris automobiliu užmušė tris vaikus, alkoholio neatsisakė ir už grotų. Nuo praėjusių metų gegužės Vilniaus pirmuosiuose pataisos namuose kalinamas S.Paulikas neseniai buvo užsidirbęs 15 parų baudos izoliatoriuje, nes prižiūrėtojams įkliuvo neblaivus.

Vieną vakarą į pataisos namų teritoriją per tvorą buvo įmestas paketas su alkoholiu. Tad keli kaliniai, tarp jų – ir S.Paulikas, greitai pasigėrė. Pataisos namų direktorius Zdislavas Subočius teigė, kad iki tol S.Paulikas elgėsi ramiai, drausmės pažeidimų nedarė.

 

S.Paulikas 2007-ųjų lapkričio 7-ąją Aleksandrijos kaimo (Skuodo r.) centre vairuodamas automobilį BMW 524 lenktyniavo su „Audi”. Dideliu greičiu lekiantis BMW partrenkė ir mirtinai sužalojo tris dešimtmečius. Teismas jam skyrė 9 metus nelaisvės. 

 

2008 metų gegužės 16-ąją nuteistasis buvo atvežtas į Vilniaus pirmuosius pataisos namus, kur kalinami buvę pareigūnai. Čia jis dirba ūkio aptarnavimo brigadoje. S.Pauliko pareigos – bulvių skutėjas. Jam tenka dirbti net ne kasdien, maždaug valandą per dieną. Už tai mokama 15-20 litų per mėnesį.

Žuvusių vaikų tėvams S.Paulikas turi sumokėti 900 tūkst. litų.

 

www.infomazeikiai.lt