Naujoji Prezidentė kviečia Lietuvą taikytis

VTV.LT

 

Naujoji Prezidentė Dalia Grybauskaitė kviečia Lietuvą vienytis ir kurti valstybę nuo pamatų. Prezidentė sakė esanti pasiryžusi visas jėgas skirti Lietuvos žmonių gerovei ir tarnauti, o ne vadovauti žmonėms.

„Į valdžią einama ne dėl garbės ar pinigų. Politika – ne verslo rūšis. Tai – pašaukimas! Atėjau ne vadovauti, o tarnauti žmonėms. Galimybė gerinti gyvenimą ir stiprinti Lietuvą – man yra didžiausias atlygis ir tikslas. Laisvės ir demokratijos troškimas gimsta širdyje. Širdyje – prasideda ir valstybė”, – per Prezidento rūmų perdavimo ceremoniją teigė D. Grybauskaitė. 

 

Anot jos, Lietuvos miestuose ir miesteliuose apstu valdžios paniekos žmogui, nepagarbos įstatymui, neteisybės. Tad naujoji šalies vadovė pakvietė žmones kurti valstybę patiems.

 

„Pradėkime nuo pamatų – vietos valdžios. Merus ir seniūnus – rinkime tiesiogiai, priverskime vietos politikus atsiskaityti savo rinkėjams. Tik nesukime klystkeliu. Jei balsuosime už tuščius pažadus, arba iš pykčio, leisimės paperkami, ar patys pirksime – demokratija virs parodija”, – sakė Prezidentė.

 

Keliaudama po Lietuvą, ji teigė mačiusi daug neapykantos vieni kitiems, savęs naikinimo. Didžiulę prarają tarp skurdo ir prabangos. Lietuva, pasak Prezidentės, – susipriešinusi.

„Kviečiu Lietuvą taikytis! Esame viena Tauta, viena Valstybė. Tik dirbdami kartu įveiksime ekonomikos, politikos ir moralės nuosmukį Lietuvoje”, – linkėdama tvirtybės sakė D.Grybauskaitė.