Žvilganti šukuosena – sveikatos požymis

Alfa.lt

 

Galite plaukus kirpti, dažyti, sukti ar tiesinti – tai laikinas efektas. Bet vis tiek patys gražiausi yra sveiki plaukai. Perdėtas kosmetinis rūpinimasis plaukais: dažnas dažymas cheminiais dažais, jų formavimas karštomis technologijomis, stiprios fiksacijos priemonių naudojimas labai nualina jūsų galvą. Dėl to sutrinka riebalų gaminimasis ties šaknimis, išorinė apsauginė plaukų žvynelių funkcija. Jie tampa matiniai, šiurkštūs, greitai lūžinėja, slenka, prastai išsišukuoja.

 

Plaukus reikia rūpestingai prižiūrėti ir juos tausoti. Suteikite galimybių jiems pailsėti, pakvėpuoti, naudokite gydomųjų savybių turinčias ir natūralias kosmetikos priemones. Masažuokite galvą – taip paskatinsite kraujotaką ir kraujagyslės geriau naudingomis medžiagomis aprūpins plaukus. Be to, tai atpalaiduoja ir šalina per dieną patirtą stresą.

 

Plaukų vaizdas puikiai atspindi ir bendrą organizmo būklę. Svarbu daugiau mankštintis, būti gryname ore. Tačiau svarbiausia – mityba. Juk tai ką ir kiek valgome, geriame, kaip miegame, kiek stresų patiriame, Jei būsite sveika, tai bus sveiki ir jūsų plaukai, nagai ir oda.

 

Valgykite daugiau vaisių, pakankamai baltymų, žuvies, neriebios mėsos, kiaušinių, jūros dumblių, neriebius varškės sūrių, jogurtų, riešutų. Maisto produktai turi būti švieži. Tuomet jums nereikės maisto papildų ir plaukai žvilgės kaip šilkiniai.